床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想試king size 可以去邊試
冇人講Emma?
大家好,最近都想換床褥。 4尺半床想 5000 以下。 依家訓緊sinomax, 想換返獨立彈簧。
Shortlist 左以下, 諗住搵日去試。 去試之前睇下大家有無咩comments.
Origin hkd 4490 Made in Malay
IKEA VÅGSTRANDA 4490
Goldfully 竹炭獨立彈簧 HKD4xxx 消委會4星
Zeo sleep hybrid 4799
napnice hkd4380 無彈簧,但想試
香港家居 hkd 2780 夠平,但大陸做
仲有間 infinity space, 不過d 床褥應該係淘寶貨,但見佢有賣 Goldfully, 所以會去睇埋比較下
我尋日都試咗A.H. QI定咩 幾好訓
不過個人覺得Emmas Jimboomba仲舒服
無彈弓既床,訓到腰酸骨痛
Serta專門店係咪冇aurora試, 好難搵
DPM點睇?
我睇緊佢可調膊頭同pat pat既軟硬度
concept上幾乎合人體需要
試過serta harvey幾好, 但連官網都冇資料
因為呢個嘅其中一個post話間嘢係藍店,同埋中國製造,咁不如買EMMAS,大家都係中國製造,但有拎乜乜認證,雖然聽過中國製造啲QC好hea做。
3個月又過去左
感覺如何???
感覺幾良好 我覺得都對得住個價錢
不過係重+無扶手 換床單麻煩啲

推介4SALES.
你呢3款床墊都係專門店到買
Yanka開心使用中
見好多人推Serta?
邊度多啲款試 同埋係咪通常等Sogo thankful最抵?
係果左pro 定普通果隻????
有冇巴打訓緊雅蘭綠瑩系列?想問吓有冇伏?試完好想扑錘
之前搬屋求奇買左張IKEA訓住先。
搞到日日訓到咁上下條腰都鬼死咁痛,好似硬曬咁
彎低身都痛
宜家想買張tempur,但又驚二萬幾蚊買左返去唔岩訓,有冇啲性價比高既介紹?
定照揀返Tempur好
有冇人試過金美夢 三段式?係咪偏硬?HKTVMall先有得賣,出邊好似冇得試
Simmons backcare luxury
碌架床有無咩床褥推介?去左實惠試,唔見有Serta果d試,係唔唔係要直接去專門店試?追番之前d post有張serta joy樂似幾平,有無Ching試過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞