床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實多唔多人咁做?
我幾醒訓 成日怕自己起身整醒另一半
呢個慘, 本身我要買6尺3/6尺半, ikea呢張啱啱好
最尾買左napnice passion 估唔到都真係幾好訓下
Sogo感謝祭有冇人去左睇?
lm跟進
感覺如何
4千幾蚊 我覺得都算係對得住個價錢嘅不過showroom訓果張舒服啲
之前想買emma hybrid 果張 不過見6千幾少少Out budget
試完origin 果張 覺得訓上去差唔多感覺 就屌左呢張
遲下試下反轉張床褥睇下感覺會唔會好啲先
有D想玩origin,MORE
佢有分底面 面會好明顯feel 到有彈弓 但showroom果張好似無彈弓咁 我問過客服 佢話一般都係建議啲人瞓喺面嗰邊

Btw 張野真心重 仲要無扶手 換床單少麻煩
有冇師兄買Sinomax? 覺得點
係sogo試左張hybrid 100 thankful 折左5000
好似都抵 訓得又軟硬適中
Serta Plantation II 有冇師兄試過
試左好軟好似好正
同埋未到10吋厚 岩我唔過得窗台
Origin好似冇得反
無錯
Showroom果張個面一層棉
其實唔係咁樣先係正常咩
想問下絲葆迪點睇
我係實惠試左 幾舒服 但我上網搵唔到 佢既資料
Emma 個網無咗 diamond,係咪 discontinued?
有無人訓緊backcare luxury /訓耐左夠唔夠承托
LM
我都打算買,不過好貴 係咪得門市有?
Ikea 既單人床褥重唔重,應唔應該比200佢幫你搬埋
Pillow top太淋,3/4好好多
有冇巴打瞓開Tempur床褥?

本身都用緊佢嘅枕頭,想知道啲床褥掂唔掂
唔同厚度、結構,泡膠同彈簧可以差好遠喎

佢個網有寫包裝尺寸及重量

我試過拎張單人asvang上巴士,都有少少辛苦
去專門店試啦
最主要拎貨後要行幾過好多個街口先到巴士站,仲要徒手,仲要單手夾著,雙手仲麻煩
送貨200即係過千蚊

過千蚊最平泡膠都11點幾kg

過千蚊最平彈簧都近20kg
thx巴打,我lum lum下最後都比左200蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞