床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
要硬不如平平地買海馬
買左Ikea 當中最硬果隻,訓得幾好
海馬邊款推介
Emmas air 有冇人試過
邊款?
任何牌子既連鎖彈簧床褥都係硬身既
我發覺 4sale 啲sealy 款係官網搵唔到
到底點黎
床褥真係人夾人 我之前瞓呢張瞓到腰痛
個人醒時則睡多,但間中會覺得手痺

係個人core 唔夠,肌肉差,定張床唔掂

因為上格床有限制,最盡買6吋有彈弓既,訓落去好似唔覺有個彈性,我懷疑可能因為正常大床係9吋,有空位比彈弓伸展,而我個張得6吋又用同一款彈弓,變左其實係壓實左條彈弓?

因為之前試過訓另一款平d 既彈弓床,仲好似彈性好d , 不過壞處係訓落去你個身會feel 到舊彈弓舊野

再細個d 其實訓過無彈弓既,但太林又好似無承托咁

而家張野係emmas, 其實都訓左就5年

2老張野仲耐d 都係emmas, 但就明顯舒服好多,訓個彈性好好多
你係咪偏瘦,有機會係床太硬,無位俾膀頭放
亦可能係枕頭太低
都唔算瘦了,唔硬呀,但硬係覺得個人跌左落去,feel 唔到個彈弓活動既空間
set相機影自己背部,同網上啲圖比較下,頸,肩,盤骨位岩唔岩
有d 難度

如果放上格床既彈弓床褥,有無推薦
無推介 不過之前網上見到有個852 home床褥
聽都未聽過但好似話香港品牌 $999 有6吋 有人話好,唔知係咪打手
平平地試下?
有咩地台床褥推介
咁平
有無link
同埋其實訓左近5年,係咪真係d 彈弓差左
睇左,好似真係幾平

不過呢度全部人都買貴野,應該無人試呢d
好似有十年保養?
想問下巴打們用緊咩床架
硬身既床大家有咩推介?
有無人訂製過單人床呎吋既油壓床架
油壓床好似都唔見有單人床呎吋
其實係咪唔係好適合
-------------------------------------------------
床褥方面目前試過幾隻,有三隻諗緊買邊個
席夢思--beautyrest Yanka Mattress 九千左右 (日本製)
Sealy-- Premium platinum2 1萬左右 (東南亞製)
Sealy-- hotel luxe 8千左右 (東南亞製)

就咁睇產地好似買席夢思最好,而且軟硬都同我舊床褥相似
不過Sealy真係軟D,訓落去好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞