床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
師兄瞓成點?
試咗張sensation elite好似好好瞓 轉身唔會郁倒隔離嗰個
但係瞓開彈簧床又有少少怕瞓唔慣
simmons最硬果款都淋過香港人訓開果啲床褥架
唔係枕頭先好咋咩
水貨Simmons賣既係美版,港版行貨有賣日製,日製Backcare 系列會較硬身
想請教下我訂造緊床架 如果我想買張床褥係150x190cm
設計公司預我床架個大小只係得152.5x192.5cm
會唔會好抆水?一般床架要預大床褥幾大先擺得落?唔該晒先
我枕頭都用緊sinomax,覺得還好啦,無特別好訓,黎緊都想換個新既
見到你地啲床褥好貴

有無啲萬頭可以介紹

啱啱睇到backcare luxury
強調多次,床褥無分貴賤,先搞清咗自己係要瞓淋定瞓硬,千祈唔好同自己過唔去,瞓開硬既走去買sealy/simmons十個十個都話後悔要換返雅蘭/海馬

硬骨頭:
恭喜你,你可以慳返一大筆實惠/雅蘭/海馬總有一款啱你

適中/軟骨頭:
平既牌子唔多講,唔啱最多都係無幾千,買貴款最好帶埋自己枕頭,著套接近平時瞓既衣服去瞓15分鐘以上感受下,轉下身,邊張舒服就果張啦,床褥人人喜好唔同,好難去同人比較,以自己試感覺做準則係最好

題外話:4 sale
4 sale賣既sealy 同Simmons係美版,港版行貨冇賣美版,其實係兩種唔同型號黎,美版型號偏軟,港行賣既型號相對冇咁淋,都係果句,親身去試,唔好怕面懵,試耐啲都唔緊要,買錯床晚晚活受罪

利申:本人硬骨頭唔知死買咗sealy澳製軟型號,3萬買返黎,活受罪兩年,最後忍痛掉咗張床褥
完全屌打EMMAS.. 而家仲有? 以為已經轉哂新款
放床既尺寸自己問清楚
咁貴掉咗去邊
我之前無自己買過
覺得自己係硬骨頭 唔鍾意酒店啲咁淋咁軟 咁包覆
係咪我可以慳幾舊
點止慳幾舊,成皮都黎,硬都有舒服既硬,去試下雅蘭
我都係硬骨頭,最後買美版simmons 接近最硬果款床褥,好舒服
果款唔硬啦,真係硬骨頭係買雅蘭煥能運動,呢版有師兄買完讚爽,佢先真係硬骨頭
雅蘭都唔平
不過最緊要試左先, 而家水貨好多款showroom都有得試
果張硬床都唔平,接近6千,但鍾意硬既人就會鍾意,所以揀床前最緊要了解清楚自己係瞓軟/適中/硬,之後先再揀牌子慢慢試
不過好多香港人訓慣左硬床,
一訓鬼佬牌子就唔慣,我都用左個零禮拜適應
我就係瞓慣硬揀太淋,受罪咗兩年,偏硬身都仲有好多選擇,硬硬地又舒服既有Simmons Backcare 3/4/Vicky, Serta bel air, 雅蘭深睡,斯蘭百林Royal Jewel,海馬獨立袋彈弓中等硬度床,偏硬款價位大多都係幾千到萬中,反而軟身包身既pillow top款就真係萬幾到6/7萬都有
Serta Eureka我覺得性價比最高
想問下床褥長度比身高長10cm 訓起上黎會唔會好辛苦
hush好似無人講
價錢平一截

同埋有點怕其他 有彈弓都壓入盒
點可能 唔通身高差好多嘅夫婦要分開瞓咩
怕可能頂腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞