床褥 集中討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔好信連登吹奏,試瞓好好瞓好正,你瞓過半年脊骨問題就出現
你指emma?
係,無彈弓果隻,信連登吹奏一定唔係好野
我最後都無揀tempur就係驚訓耐左會收皮,成4皮。
用緊hybrid半年左右暫時滿意,2年後希望都ok
Hybrid有彈弓差好遠,其他果啲無彈弓既床都賣成幾千,賺死佢啊
agger,呢個post有用,床褥呢d買錯,直接total loss
想買emmas woolloomooloo, 有冇伏
追緊你d post
想問backcare 4 同軒琴居3款比較
最似軟中堅邊款
Backcare 4我覺得係似軒琴居中同硬既之間,去CWB皇室堡12樓海馬試完再落返3樓Simmons試對比下,如果budget有限就軒琴啦
有限呀
而家考慮緊
1. Serta 護脊pro $9100
2. 軒琴 中/硬 $6xxx

如果呢3張 軟硬你點排
軒琴硬最硬,軒琴中同Serta護背我覺得差不多
Serta護背對我黎講都係軟咗啲,bel air就啱啱好,不過衰在連鎖一定會震到隔離
BTW軒琴有咁貴咩?我5月睇5呎都仲5千左右
我6呎床貴d
你試果張係護脊定護脊pro
6呎唔怪得,咁真係要試真啲
兩張我都試過,都偏軟,如果要買唔好買pro,pro單面冇得反轉用,軒琴我記得全部都可反轉用,不過軟硬度有啲分別
napnice係賣港行?仲以為都係水
我本身就係諗住貪佢唔洗翻 免翻設計
原來係仲衰

我情況同你一樣 買左張床唔夠1年
而家覺得太軟 背痛
上一張係serta aurora
唔好瞓呢啲海綿床,呢度十個巴打最少有八個同你講垃圾瞓到腰同,我瞓過emma兩個月條腰痛到痴線,退都退唔切
我完全明,初初諗住對自己好買張軟身,瞓咗年幾就知錯,而家瞓返兩個月硬床覺得好好多

啲免翻設計係水鳩人,有得雙面反既床一定比單面好,雙面凹撚咗一面都仲可以翻下,單面就焗住換過張
咁癲
我都係易腰痛 咁都係去番4sale睇彈弓床算
買乜都好,唔好買海綿,當然海馬果隻例外
thanks
以前訓開硬個啲
而家想買張好啲訓下
救左我
瞓開硬唔好咁睇唔開買軟,呢度好幾個瞓開硬走去買軟都出事
買錯咗煩到仆街,掉又肉赤唔換又對自己殘忍,係度分享以免巴打中伏
好彩上黎問一問
之前試左啲軟好似幾好

澳洲/ 外國造個啲係算係彈弓床定海綿床其實
試果下係好似好正,瞓耐咗就出事,唔好買太軟,買返啲軟硬適中,澳洲/外國造都要睇邊間公司型號先知係咪海綿,一般海綿床都係果啲紙箱床黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞