[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
同埋都想問下而家買HD6xx聽流行好嗎?
d9200
巴打用咩一體機?
Fiio K9 pro, 佢Spec寫1900mw (32ohm) & 278mw (300ohm) 請問推唔推好HD6xx? 謝謝!
Thx 師兄,以前買過d5200覺得唔太舒服同想要open back多d
收7算係咁, 放工趕唔趕到過去
推力冇問題
夾唔夾聲就試過先知
可以去鋪頭試下HD600/HD650先,睇下聲底啱啱啱你。如果鋪頭有k9 pro就一齊試,冇的話用dap/電話推住先
頂頭?
係 有d頂 同埋close back好焗呢
多謝打手巴
係戴耐左,會越頂
聽jpop 可以直上adx5k
佢唔係MTR上面 要行一段路
MTR至少九個字
雜食流行易推
focal clear
要行貨
唔想rma
出事係utopia
clear 無咩事
新個d clear 無咩事
舊個隻同utopia同期個代clear個單元設計有utopia 一樣缺點
想問各位師兄有用WINDOWS 11 插USB DAC播歌嗎?
我用adl stratos dac + TuneBrowser 播歌 (DRIVER用ADL 的ASIO)
但我想看影片時,關了TuneBrowser ,用其他軟體(如:CHROME, MPC-HC) 會沒有聲音,要先切換輸出,再開關DAC 多次才成功(有時會是嘈雜的聲音)。
想知道這是ASIO的問題還是WINDOWS的問題,有解決方法嗎? 每次都很麻煩...
聽dsd?
我聽完 dsd 要轉返pcm,windows先有聲
我都係咁
呢個係部dac個driver 問題為主, tuneBrowser 都有d關嘅
我用adi2 dac 就冇問題,如果用dac1101就要好似你講咁做
ASIO係咁嘅, 再有呢個情況你可以係設定入面嘅"管理音效裝置"到停用左部dac之後再啟用返

我嘅做法係播歌之前就停用左部dac先再開tunebrowser播歌, 到唔聽嘅時候就熄左tunebrowser之後先啟用返部dac
順便問
其實adx5k難唔難推
有啲又話食推力但又有人話太大力會歌姬變歌肌
同埋如果真係要加擴係咪用返bha100會適合啲
Dac用緊adi2
bha100抵玩,+完會少暖
是 推唔唔洗太大,我平時都係用low推
high 啲bass係出啲,但女聲冇咁好j
點解我記得係年經嚟
結論唔係佢測試嘅嗰部機嘅設計問題咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞