[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我有啲想up埋去新版…..不過真係好貴
我仲等緊未來有demo試嘅一日
上網睇人review好似同初版好唔同
有無師兄試過Austrian Audio HI-X25BT?
search 過資料, 價錢唔貴 ( $998) , 接駁豐富: 藍牙無線、3.5mm及USB Type-C有線連接
想知同價位係咪無對手? 佢另外仲有隻純有線版本Austrian Audio Hi-X65,
賣$649, 即係$350買個無線值唔值得?

自己聽開Jpop, Jrock, Pop, 屋企嘈炒關係, 要買隻close back 耳機, 唔該各位
巴打一定要無線?一定要Austrian audio?

Hi-x25bt = Hi-x15無線版
Hi-x15曾經最平賣500
Hi-x65 係open back, 唔隔音
巴打應該諗closed bac headphone
Hi-X65港幣大約3k
巴打講咩貨幣?
梳, 搞錯咗, 我想問關於x25bt同x-15
唔好意思, 搞錯咗
ok
個問題都係一樣:
巴打一定要無線?一定要Austrian audio?
如果唔係一定要無線,咁Hi-x15會抵玩d
啲評論都幾一致話係聲音再refine 啲,層次感同埋細緻度都有提升,係低音量稍為會收斂少少同埋易推咗少少⋯⋯不過我下一步應該都係想升咗DAC先….感覺上部2541變咗樽頸位……諗緊下一步係DAC+ streamer例如Teac UD-701N….但係冇乜頭緒….
n05xd啦
呢部都係whishlis入面,其實係咪有地方有得試,驚同部amp唔夾聲定係買呢啲多數都係睇完Review然後盲買
*wishlist
大昌同ambago都有得試
不過n05xd你要買多條電源線
佢跟得條兩腳
我仲用緊niimbus條黑線插佢
想升級dac先 咁得意
夾2541覺得有咩問題
多謝解答, 唔一定嘅, 但1000內有質素嘅close back 唔多, 咁啱見好多youtuber 都推呢隻
佢部amp潛力多好多
都仲可以試下7506, CD900ST, srh440, HD400s 呢d嘅
去通利試左先好買 之前先佢平盲狙左

聽youtube first-take都覺得吉耳
而家$2680
akg k361/371 算係1000內最好closed back之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞