[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
heddphone 80% 一樣推到好大聲
但你會明顯聽到啲聲好拆
變相冇乜用

最後都係買咗 墨菊壞咗等維修 頂住檔先

同時間試埋Limetecc FA4
嘩你老味 實體鍵操作其實冇乜問題
但每撳一個掣都會有達達聲 真心黐撚線
仲要底燥勁明顯
啲聲其實咪又係200 300嗰啲老鼠尾級別
隔離討論區吹得咁勁 唔信佢哋係打手都唔得
操作完全反人類
低頻一坺嘢咁 真係救命

28Mart type c 3.5係好嘢嚟
$59 同好多幾舊水嘅老鼠尾差唔多
起碼唔覺得佢有咩底燥先

Violectric Chronos 台灣巴哈嗰度話係用CS43131
聽落係好啱自己口味 平均偏少少暖
聽YouTube唔覺有上網干擾問題
好過我之前條lotoo paw s1 Google一搜尋就會有勁多干擾上嘅噪音問題
而家對比返覺得s1 動態有一段距離 VC整體好好多

上網睇好似話iPhone power output 有限制
冇Android啲機供電咁好
推我隻Hi-x65 80%音量
DS EX3^3 65~70% 兩圈 4EST 六鐵 都幾難推下
整體兩隻都推得唔錯 動態都有 咁當然係比DAP有一大段距離 我買1480完全可以接受

淨係MADE IN Germany 都夠晒我打飛機

試女聲 試音場呢首好正 唔明白點解view數咁少
唔係好識日文都聽得出佢嗰一種感情

https://youtu.be/Qd_ic9dzio0

歌詞解釋

https://www.jpmarumaru.com/tw/JPSongPlay-17015.html
嗱,我大z1r同新黑磚兩樣都有,可以話比你聽直接插z1r 4.4mm落新黑磚度其實推得「唔算係差」,不過有比較就有傷害咁解

另外新黑磚+電磁爐+大z1r呢個大法配搭都算幾好聽,線我就用買大z1r送嘅,2M嗰條金寶
多謝回覆!!!
咁請問你覺得大z1r靚聲,定係細z1r?🙏🙏
哇屌…漲到咁
插電腦差勁遠
Hi x65 30%就足夠

30mw output 感覺佢好足下
可能佢嘅計算方式同大陸嗰啲唔同?
sony dap細力還細力, 隻mdr z1r係應付到架喎
試過mdr z1r 4.4夾舊金黑磚都唔覺好難聽, 甚至好過某啲so call入門臺機 eg zen can, 點解會話sony細力乜都推唔到?

然後遊戲巴個point唔係講緊過60%推乜耳機都會有失真咩, 應該唔關佢用黎推咩耳牛事?

Violectric Chronos值得多d討論
唔好下下都得大陸牌子揀
我插win 7係detect 唔到
巴打用win 10?
win 10
咁得意?

唔知點解覺得呢啲USB DAC
個音量好難控制
用DAP可以固定一個音量唔會太分別

但係佢哋聽Youtube twitch
windows media player
硬係有啲大聲得滯有啲細聲得滯 唔知點解會咁
用過好多USB DAC都有類似問題
咁應該係我太唔了解Sony 野
不過如果係HD800s我就唔睇好

過60%會失真呢樣野我都係第一次聽
我首先會諗個peak voltage out 係幾多先
如果 peak voltage out 太細,個檔偏大聲,咁易失真係可以理解
我都唔係好記得篇論文講乜
兩三年前個同事傾偈嗰陣分享俾我睇吓
好似話測試某一部機 過咗60%
THD 測試出嚟會有好明顯嘅直線上升
但都係嗰0.00幾嘅分別 聽唔聽得出就另外一回事
冇計大陸係咁出 超撚多
呢一年好似都出咗10幾廿款

早一兩年嗰陣邊有咁誇張
LPe Audio Device
ASR啲偉論少睇為妙
ASR 係咩嚟?
Audio Science Review
個個都係數據分析師

久唔久我就諗,而家dap,手指dac都係大陸牌子多
遲d供應鍵轉移完成之後個市場會點?
仲未計可能加強嘅製裁,分分中大陸廠連arm soc都買唔到,但係淨係AK, Sony的話選擇太少
iem同headphone好難直接比較
我覺得細z1r高音刺激啲
買晒兩隻咪得
我諗都係市場需求問題
外國大部份人都係玩枱機

真係出街玩嘅話佢哋會要超輕便
可能求其買個藍牙就算

同我哋追求嗰啲嘢唔同
有時可能關file事
dsd 勁大聲
thxxx

要請兩日假

深水埗有副廠不過要拆保護蓋 $600
一半價錢

見佢原廠用偏銅線做power cable
好似用返原廠好
請問有冇唔太難推既流行大耳推介,因本身只有一體機,預算8~10k左右,謝謝!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞