[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
買左隻he400i換條皮頭帶落隻arya度

屌你老母hihiman
買耳牛換headband
其實唔怕嘅可以用audeze headband改
reddit有人改過
https://www.reddit.com/r/headphones/comments/9w9qzb/introducing_the_audiman_lcd500_with_special_guest/
咁你隻400點 冇頭帶咁聽?
有諗過,不過見有人放400i 5舊幾水就衝左
咁其實好似仲抵
400i 冇左條皮帶都夾得實喎
俾左老豆聽 佢個頭夠大 可以撐實個耳機
Sommer cable?
我指對T5 3rd嘅代理
T1 gen 1 係用sommer cable
gen 2/3唔清楚
其實好平 德國生產around 1m 10 Euro
去完金聲試 grado 好多款都無貨無demo
得隻225 試
2間都去左 2間都無 問埋過海 都係無
不過睇睇下自己上網買x版仲好 又新的又平的
聽完grado 覺得的bass 幾正 自然得黎又唔會太over
幾岩我黎拎聽metal
同埋我試埋beyer 990 拎黎聽樂器差的 好似隔左層紗咁 但係beyer 聽人聲就一定比grado好
果次陪frd試 grado熱情好多一擺上耳會想un
你用咩機試?
DT990 pro佢比你試嘅有機會係250ohm, 然後佢地肯借比你試嘅amp應該都唔係幾夾
我之前試DT990 pro就唔係好覺隔左層紗, 我係用ZX300直推同埋試過夾電磁爐, 用電磁爐推嘅話除左啲聲薄到痴孖筋之外, 兩者都唔覺隔左層紗

至於grado就唔使講, 正
不過金聲係旺角有三間分店, 分別係星際, 德發, 金雞
有機會係調左去唔同分店到擺

不過如果想盲狙X series嘅話就諗清楚先, 因為真係同你試嘅會唔同
試個部dac 應該係Ifi zen 黎 不過我拎部黑磚黎做source 唔知關唔關事

金聲試個隻I 版黎 我上網睇左 都有人話 I版同 x版聲會有唔同 所以我就無盲狙到。
嗯, ifi zen can/dac的確唔係一個幾好嘅選擇
可能你用黑磚直推仲順耳啲

grado係咁, 每次都會有差異, 但總會有幾隻係毒到
如果試到岩心水嘅唯有慢慢搵二手
想問下rs1 同 rs2 有咩分別
我未試過RS2答你唔到
我自己有嘅係rs1同埋hemp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞