[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
DAC用番 ATH DAC100?
多謝善心回覆加加埋埋成set都接近30k
想問下隔音應該點揀?好似冇得睇?
只可以係店試?
上網多數都降噪
L500 mk2 + 353x
玩開入耳 冇試過stax 有冇分享
巴打本身想買乜?就咁問隔音冇個context 好難答得準
巴打玩開咩iem?
有冇試過咩「女毒」iem?唔同人定義女毒都可以唔同
人聲向的話AWAS試下夾Luxman野應該都穩陣?
得罪講句我個人覺得女毒嚟講MSR7SE會好過AWAS唔少
仲要係paw s2+msr7se對比2541+bha100+awas

當然如果你鍾意awas都可以去馬嘅
同埋應該好難買到全新msr7se
直接adx5000
唔敢講玩到好勁 但多數用Fir M4聽jpop
其實自己冇留意開耳罩 咩都唔識都係上網睇下人做review
d9200 會正過 awas
I see
可以試返上面d巴打講過既headphone 先: AWAS, msr7b (搵唔到se的話)
仲有Hi-x65都可以試下
Stax 有巴打覺得唔係女毒,我就覺得算係毒,只係唔係好似鐵三角咁刻意做出黎而係自然地吸引人
就係主要隔音,音質果d唔洗住
耳塞或者耳罩式都得

我聽d店員講話罩到隻耳就隔到音
結果買隻250$耳罩式完全係冇隔到
70$用耳塞果種都好過佢

最好有線啦,打機用
如果得藍牙都冇所謂,係唔想用用下叉電
thx
雖然唔清楚你個$250 headphone係點,如果主要隔音,noise cancel 就一定最隔音。一般closed back headphone 會隔到d音,不過唔會勁到完全聽唔到外面嘅聲。所以睇你想要幾隔音同幾多budget
聲就noise cancel headphone 差d

同埋iem 隔音過一般closed back headphone 都係正常
整好咗,不過部CD機個DAC同remote 又壞,諗緊整定買過部
VicF巴打
整好放二手換新
塊 DAC 板要換應該幾貴,換個部新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞