[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
金仔DP410放都唔值幾多囉,整嘅話,remote 8舊到1000換一個新,搬機費來回500,份DAC照金仔DAC40價錢係6千幾,維修當平啲當收4000(如仲有parts),13定14年買大概28000,整好放可能都係萬鬆,就咁講明壞嘅4,5千賣比人自己整可能好啲,播CD正常
部機咁耐就直接換好啲
金仔機算好耐用嘅,唔好彩維修吓少不免,太舊就未必有原廠parts, 呢部應該有,一般每個型號金仔保留parts 20年,好多E202/203維修執吓仲用緊,幾十年
未有方向但應該都買全新有燒肺卷
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pUCELfWO-G33u82H42J8G_WX1odnOYBJsBNbVskQVt8/edit#gid=1367560303
又有一個耳機評分 呢條友係headphones.com reviewer 佢做開iem評測 不過都有試headphone
我隻VC得4 同k371同分
Sennheiser HD8XX 2 Female vocals sound nasal and muffled and there's no staging. Awful tuning decisions.
自己鐘意就得啦 tuning呢d個人喜好
VC 就咁用stock pad聽會好怪

換左eikon suede 聽唔返其它機

要搞一大輪先好聽
好焗聽唔得耐
一隻prototype 竟然拎第一
同埋final 嗰堆好低分
邊隻prototype ?
我用緊be2 lambskin都唔錯 遲d買對suede玩下
iem嗰邊
咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞