[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(64)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
水月雨個發佈會仲要講到靜電耳機好貴blablabla, 但佢隻野開價1000usd
講到用靜電耳筒一定要過萬咁, 明明stax就有一大堆唔過萬嘅product
只可以講大陸人嗰個理念同外國人差好遠
有一種認為外國一定比較衰嘅自我認同感

香港人其實比較特別乜都要 只要好嘅就要
大陸嗰邊融合程度好低 點都要有自己獨有嘅嘢先至開心
不過起碼宜家有多D牌子去競爭靜電耳機呢個領域 都係好事黎既
要有實力先叫競爭
你都可以DIY靜電耳機
近年背後技術上既進步得X9K叫有睇頭

靜電係發聲上既原理同平板相近
所以你睇到幾間做平板既公司都有出靜電
如果間間都係好似水月雨咁嘅營運方式嘅話我唔覺得對"靜電耳機"呢個市場有任何幫助
更何況水月雨啲單元都唔知邊到黎嘅, 分分鐘都係代工產品
100 USD我會有興趣
如果到時esp95x都好聽過佢就好笑
可惜係1000usd
真係期待demo聽落係點
https://youtu.be/hYh_RkkgFd0
Hi-x55真正做monitor
sonnet morpheus
我想人聲再突出一點, 高頻再減少一點刺耳
試下1421/2541直推
部adi2買水貨好定行貨好?我見差兩千
呢度應該大部份巴打都係水貨
行貨都ok既,保養方便d
r2r唔係太啱聽 啲聲太乾淨無乜韻味
睇啱左部okto reserach
R2r 竟然會冇乜味?唔係到返轉咩
聽親啲r2r都收得好快 有啲乾聲
邊部係咁嘅聲
musician holo may 仲有denafrips venus
有冇試2541?
兩部中國機,試下其他R2R先,R2R通常有音樂感
乜家陣950好差咩?攞嚟同啲支那嘢咁比較…
成皮嘢買返黎唔想太搏
最奇嚮德馬買都要咁貴,定係我睇錯?

不過咁奇嘅,連燈開條link同上網個價錢差咁遠

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞