STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 13

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
https://insidethemagic.net/2022/06/andrew-stanton-kenobi-al1/

最後兩集和之前集數感覺唔連貫係正常,因為換咗人寫劇本,Andrew Stanton要幫人執屎

成個reddit都無人覺得依下on9
啲鬼佬真係唔知點諗
寶具 - Obiwan之財寶
地爆天星
土遁
唔係比人打爆左部計數機我洗輸
淨係同妹妹講大家以後唔提,當無件事都on9
vader使用地震
obi使用岩崩
諗起我以前玩 pokemon 隻裂咬陸鯊叫 vader
我想知你想佢點贏
依套野係3到4之間發生既事
是但一個死左點接落去4
呢段時間其實obi呢個角色好難寫
比我寫,我會寫luke貪玩,比tusken捉咗,obi救佢但係又會比人話too much Tatooine,但係呢幾個新星球都唔靚
唔再係新Disney+ Canon嘅漫畫入面有類似故事
或者用返現有嘅frame work都可以寫好啲
EP1-2個Jedi換Haja做,然後佢幫the path運人蛇個時被三妹發現追殺佢,最後Haja發現咗Obi,叫佢幫,佢唔肯,然後比啲掙扎。最後肯幫佢地離開tatooine,上機前三妹追到佢地。Obi焗住上機離開tatooine。去到the path 基地,比obi feel下希望呀。

EP3做吓the path小任務,obi差啲因為ptsd害死曬全部人,好彩三妹,五弟搶功打交。然後被obi同the path堆人走咗。

EP4 leia被人點錯相捉咗,然後obi練功,clone wars flesh back,grand inquisitor同三妹發現啲野,然後佢地覺得the path係obi係主腦,通知vader。

EP5 bail通知obi leia比唔見咗,唔知係唔係皇帝知道咗,但係佢會自己搞掂,叫佢睇實啲luke。然後the path出任務,聽到leia被人捉咗

EP6 the path去救leia,撞到vader同三妹,jedi死,obi走,leia以為係陌生人the path班友救走佢地
魔改

明明yoda douku 同 palpatine 都要chok 一陣先搬到重野

今集好似咁輕易搬大石
結論:Rey is a kenobi白仔係呃佢想佢入dark side
叫hishe 去寫啦
屌打閪老鼠班人
因為obi 未變old man
無筆直
三師妹真係由選角、演技去到編劇都有問題,用咗六集大部分時間寫出嚟仲差過無對白嘅frog lady,今集段喊戲完全唔知自己睇緊乜
以前d 船仔要戴condom 先可以hyperdrive

依隻垃圾橡皮艇都得
咪當呢架野x wing咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞