STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 13

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
https://m.youtube.com/watch?v=to2SMng4u1k

Fan made 重好睇過大財團製作
三姊妹個角色真係可有可無
單單只係想有個黑人之力

嗰段將成場搞到meme化
“The Dark Side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural.”
真 戲屎 角色差
我想睇個假jedi 多過佢

一係韓哥大判官都好
其實vader 自己都動搖,obi wan 同 ahsoka 對佢黎講都係屬於過去性質,佢唔想面對嘅嘢。Luke 對佢黎講係未來,冇擁有過又想要嘅嘢,導致 anakin 人格不停浮面
白色魚蛋頭成套劇最威猛就係一開始show 把大排檔牛角扇恐嚇平民
心諗做乜鳩
The niggest inquisitor 真係唔可以拍夜晚場景,乜都睇唔到
习大大除咗閪面之外做過乜?
Vader 型同柒既比例係2:8,比平時既3:7 唔對應
第一集開著把牛角扇幫人吹頭
Dave 冇份搞obiwan
玩緊RPG
五弟隻眼仲未變返白
成套劇佢係咪無講過句i have a bad feeling about this
Obiwan 呢套劇居然變咗俾我地笑佢幾戇鳩低能。唔係講佢幾咁有深度又剩。心都噏埋。
https://www.youtube.com/watch?v=evQZLw33htE&ab_channel=Insider

一切由matt damon嘅bourne trilogy開始, shaky cam可以令一個冇長期接受武術訓練嘅演員睇落好badass, 係20年前一種比較低成本但需要大量動作嘅電影解決冇錢請香港武指嘅問題

但踏入2010後, 愈嚟愈多連高成本製作動作電影都開始為咗慳錢做d咁嘅shaky cam editing
credit Disney ?
Shaky cam+大量quick cut
睇到頭暈

加返前傳音樂

自己唔熟書
宜家玩到無論漫畫早過定遲過劇都會唔make sense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞