STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 13

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢個我會屌細力啲
要執ep8嘅屎真係好撚難
就算有幾多斑駁位,我都帶一點同情去睇
大佬見到luke喎
幾多中年男人嘅兒時偶像
點會唔期待
但ep8

講真你要破舊立新唔係問題
但可唔可以有信服力少少
發個惡夢就淆底變廢老
我呢啲遲入坑都呆一呆
未計由細睇到大+睇埋漫畫班死忠
呢個好笑
其實淨係 first order 嘅設定已經好唔合理
Ben 仔嘅墮落理由都好唔充份⋯⋯
一睇EP7俾我嘅感覺已係照copyEP4
純粹想個情懷再炒起多次starwars
但EP4已經係幾十年前嘅事嚟
個劇本擺喺今日嚟睇其實好outdate
佢仲要照抄一次拍出嚟 加埋左膠元素
你話要樹立新order都ok,但係ben solo只係冇父愛而入dark side 真係講唔過。就算係Palpatine水佢入局更加顯得佢搵人有問題。可能你話order 66殺曬了邊有淨,就係order 66你先有inquisitor,先再搵個夠邪既得唔得丫
ep9係屎中屎
仲有自古崇拜黑暗面嘅 knight of ren
嘗試用手執一pat 瀨左落地下既肚瀉爛屎
EP 9如果要變神作好簡單
變打jar jar
有廁紙唔用,用手未搞到周身屎
i am all the sith 真係膠到震
直接將白仔=sith版rey,無敵嘅存在

然後skywalker正式變comdom
所以咪話JJ都唔醒囉
但我會怪瀨屎果個
9集變左Palpatine Saga
基本上後傳三部曲就係將正傳三部曲嘅故事照抄
根本睇過正傳再睇後傳有既視感
7:Rey成為原力敏感者加入反抗軍+反抗軍炸弒星者基地(4:Luke跟Ben變成Jedi 再炸死星)
8:First order攻打反抗軍基地+Rey跟Luke學原力+反抗軍船隊俾First order追+亞洲人去賭場行星搵IT狗幫手(5:帝國攻打反抗軍冰凍行星+Luke跟Yoda學原力+帝國艦隊追千歲隼號+主角群去咗雲上行星避帝國)
9:決戰時Kylo Ren背叛皇帝同Rey聯手(6:決戰黑武士為咗Luke倒戈殺皇帝)

再將啲小元素重新洗牌落唔同角色身上
例如Kylo Ren嘅元素:反派+外形+兇殘性格(抄自黑武士)、原力敏感者後代(抄自Luke) Rey:Jedi(源自Luke)+主角群2男1女嘅女(源自莉亞)
所以冇人想重睇789
789仲要係低配版嘅456
放心mando3會開始帶返啲789比大家
當年票房係20>13>10,trilogy黎講係失敗中既失敗
依家仲整套咁既垃圾出黎
迪狗真係自己做臭個靚ip
真 1 2都有睇 3真係唔想浪費時間
其實1,2,3 都係
Sheev Spin
賭場成嚿嘢 cut 咗都唔會有人掛住
過份,當呀 Wade 死㗎 成套劇我未見過有角色可以死得咁動人,佢死果陣我喊到停唔到口,呼吸都唔到,好期待佢出返五六季個人前傳劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞