STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 13

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我咁講可能會俾人屌爆 其實第八集除萘賭場同肥閪 rose 唔係真係話差成咁 最差嘅係第九集俾返 JJ 完全還原哂啲新設定,搞到個劇情根本冇向前過,又收唔到筆 如果第九集承接到第八集其實成個trilogy可以仲有得救

屌你老母第九集連 JJ 自己個伏筆 Good question, for another time 都唔撚解

剩係條紫毛女懶撚係有計劃又唔話比人知 搞到moonlight成個傻閪咁
最後突如其來一招光速撞擊已經夠哂弱撚智
剩係呢part都扣撚左50分 再加埋撚9luke 同肥閪
簡直就係最撚垃圾starwars 電影
放棄人生廢老Luke
Rey學一陣force就識舉起晒堆大石頭
Snoke又變傻西
自己老豆係黑武士都未驚,發個惡夢就要殺姪仔
消費舊人唔緊要,侮辱佢將佢變廢老真係離譜
第九集仲垃圾,chosen one原來係rey
1至9都係呀
雖然套劇真係好垃圾,但anakin vs obiwan 我依幾日J左好多次

依段加埋哂嗰3分鐘已經表達哂anakin 同obiwan 嘅關係係幾咁有問題,anakin 天資極高但一直渴求認同,obiwan 就一日到刻諗住預言,淨係顧住說教而忽略左佢最需要嘅關愛anakin 打甩左obiwan 把劍嗰下幾開心同師父講,點知obiwan 一句話佢被好勝沖昏頭腦之後個樣勁失落。

再諗如果係quigon 教anakin,結果一定好唔果。

Hayden 真係好做到anakin 嗰種好勝,自尊心強
peo bb已經被人叫moonknight
padme過多兩日就叫女雷神
光速撞擊依下真係睇到呆左 屌咁點解一開波唔全自動駕駛自殺式襲擊
choosen one係白仔神又係佢,鬼又係佢,孫女都可能係佢dna clone出黎
一齊數下啲鳩位
Luke 掉劍
Mary Poppins Leia
原力強大既Snoke死於弱智
兩個強大原力使用者打幾隻龍蝦兵差啲唔夠打
Cant win fighting what we hate but saving what we love 然後用基地被人炸爆做背景一野咀落去
Grand Master Luke死於zoom meeting 太攰

已經唔計你講既賭場、一開波太空引力炸彈、紫頭女權傻閪扮有計其實係見步行步毫無領導能力、尾場MaRey Sue lifting rocks

唔只係一部差既星戰電影,根本作為電影都係一舊垃圾,Ruin Johnson真係遺臭萬年陷家產,唔好同我講佢其他戲扭橋幾出色,佢整pat爛屎出嚟仲講到係fans唔識欣賞,真係想用狼牙棒屌爆佢屎窟

一朝早搞到我血壓上升
我記得嗰日翻工前特登睇首場 屌ptsd 到ep9到依家都未睇
我係請假見工,睇真心有ptsd而家都唔敢開返黎睇
試過skip晒啲鳩位黎睇,一開場就intro,然後已經飛到去Yoda說教,跟手出字幕,觀感一流
Star killer 到底有無機入canon 不過我覺得個plot 玩得太大
starkiller個師父,借kanan屍還咗魂了

cls
obi反映jedi order個種死板不近人情
quigon唔係咁早死ani邊有咁易比人踢入會
ROTS真係sad到仆街,明明最後見面兩個好地地
I have failed you anakin
you are my brother anakin, I loved u
睇完ep8之後我拖到今個月頭先第一次睇ep9
感覺如何?
Rose on99 救自己愛嘅人差啲累死哂全部人都唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞