[此風不可長] [有圖] 旺中黑店 試衫都要收錢

857 回覆
2639 Like 16 Dislike
先利伸 事主係我朋友 睇唔過眼所以出post 屌得輕力啲
錢就預左拎唔返 但係都唔想其他人比依啲黑店呃

事源:
事主(下稱A)去旺中二樓既s69號舖(冇名,下面有圖)諗住睇下grad din裙,A係門口徘徊左陣,店主(下稱B)就走黎介紹,塞左五款裙比A,叫佢拎去更衣室試。

然後B叫A放底200蚊同學生證 ,A諗住係按金(我都屌左佢蠢,正常點會叫你比錢先)

A:我試唔岩係咪有得退返比我?
B:我地成間店有幾千條裙任你試,總有一條岩。
A:(試完)我覺得唔係好適合我,係咪可以退返果200蚊比我?
B:(指住佢身後個牌“不設退款 換貨只許一次“)你一係就買,一係揀啲平既,我會退返差價比你。

A諗住要條平既就算,執得幾多得幾多。點知B又反口話唔退得。

A:咁我要依條(指住一條$99既裙)
B:你揀多條
A:你岩先又話補反差價,咁你而家明迫我買架姐
B:我無講過
B用惡劣既態度恐嚇A:你再搞事就報警!
崩潰既A:你報啊!
B:(態度忽然轉變):比多次機會你去我地其他分店簡,我仲有七間分店。

依個時候有一個短髮女人(下稱C)好聲好氣咁同A講話明白佢感受,話開張單比佢,平伏情緒過幾日再黎簡反條裙走。當時A聽到就跟左佢去另一間分店。但最後都係冇揀岩任何野。

過左兩個鐘,心有不甘既A帶左另一位朋友上去同B理論,內容同上面都係大同小異所以唔詳講(我地冇買野,只係想要返果200蚊),總之佢地最終都係堅決唔退錢,雙方同意下報警。

警察到場,雙方都錄左口供,A既口供就同上面講既差唔多。

B:(唔係好記得完整句子,所以打重點)果200蚊收左就當你買左,買左先有得試。佢講大話,我有同佢講清楚唔會退錢,亦冇講過退返差價。唉,我都係打份工,老闆娘話退就退啦。
C:旺中一向都係買左先有得試,所以唔會退。咁多年生意我地都係咁做。
A:

結果A冇揀到任何野,錢亦無退返比佢。

最後就係想奉勸大家,無論想買咩衫都好,
咪撚去旺中二樓s69號舖依間黑店
黑店正仆街

附上舖頭門口圖

其他受害者

此風不可長
推到佢收皮
各位巴絲認清黑店
推到佢仆街
Pish
幫推
黑店不可長
各位可以些牙比準備買grad din衫既人
提防黑店人人有責
下 咁攪笑既
下 咁攪笑既

朋友太天真 店主又太奸
我都覺得好搞笑
有冇店員圖
黑店 推上報
呢啲人真係辣殺,正人渣
學生妹錢都要呃
店主圖呢 認埋另外果7間
求祈著校服去grad din 咪算law
學生妹著得鬼5 馬6 搏咩?
推 正垃圾
有冇店員圖

朋友冇影到
諗住聽日去再影
一個綠毛既女人 個樣唔年輕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞