The Boys - Season 3 黑袍糾察隊 第三季 討論區

1001 回覆
50 Like 1 Dislike
感覺上同homelander, maeve果個水平差好很遠。
又好似係
但感覺好似應該都係peak human level同homelander maeve嗰啲都爭好遠a train俾kimiko一下打到骨都突埋出嚟
Maeve直程可以跳到半層樓高
但都唔會係同正常人一樣先, 邊到有正常人一拳打得飛一個人
所以應該係有boost但唔係太勁

btw, offtopic問一問, 早排係唔係有套美劇係黑化左既蝙蝠俠, 但過場加左好多動畫落去, 睇完唔記得套劇叫咩名
係咪cult cult地,Netflix 嗰套?
我睇咗兩集冇睇,太鳩屎
我都想知
唔係話整緊咩
我覺得個劇情唔係太差, 係唔夠budget之下表達到曬個劇本想講乜
想問下ep1點解 starlight 叫條仔帶aquafresh 個意思係扑野?
係咪方言個d?
話佢口臭
頭先答錯。應該係帶牙膏過夜,唔駛帶即係冇得仆。
但係常理唔係應該個個屋企都有?
係啦
能力上叫做俾哂ryan
反正漫畫係無個仔
Antony Starr 唔係坐緊
上面兩位覺得好似邊個邊個嘅巴打是咪眼殘障
佢嗰下好似唔係一拳打飛係美式足球咁樣一下tackle
不過用正常人嚟計已經係超大力,幅牆都比佢哋打爛咗
Butcher係呢套嘢個造型勁似狼人
賠錢加守行為
玄色係點樣勁?睇唔出
A train拉得郁一架火車喎
唔係方言 more like an inside joke
Aquafresh 係牙膏牌子

冇記錯第一次講係朝早兩個人瞓醒 starlight 暗示Hughie 口臭冇得屌
Hughie 就話let me go get the aquafresh (去刷牙)之後有西屌

所以之後就成為咗佢哋之間嘅inside joke (aquafresh = 有西屌)

跟住Starlight 同hughie 鬧交 starlight 就話 “don’t bother with the aquafresh tonight
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞