【互動故】《戀愛模擬器》

474 回覆
22 Like 2 Dislike
C-「你係一個好認真、對愛情負責任既人,如果邊個娶著你做老婆,一定會好幸福!」
D-「你係雙子座少女,性格有兩面,有時好可愛,有時唔知做乜,而且你屬於風象星座,個性就好似風一樣咁難捉摸。」
唔要做星座撚
B
反客為主

Shirley:「呀進,其實你⋯⋯覺得我係一個點樣既人呀?」

你:「係我解答你之前,不如我問返你丫,你覺得我係一個點樣既人?」

Shirley:「你呀⋯⋯?好難形容喎。少少靚仔咁囉,不過有啲矮。」

你:「唔係呀!我指我既為人。」

Shirley:「好衰囉,有時好識氹人,有時又懵盛盛咁。不過,同你做同事都幾開心既。」

你:「⋯⋯」

Shirley:「咁你可以答我未?我究竟係一個點樣既人?」

你:「我唔話你知,嘻嘻。」

Shirley:「好賤囉你。」

你:「哈哈哈,我認嫁。」

(Shirley對你的好感度=54,愛情度+1=30)

*

9月17日,星期六。

現有金錢:$1050

今日放假,你決定做咩?
A-去酒吧練魅力(-$200,+1魅力)
B-去KFG打工賺錢(+$300)
C-約會,請說出角色名稱及地點

角色:(春枝/鈴音/素心/傲雪/澍娜/Shirley)
約會地點:(滷水樂園/海水公園/海旁/公園/圖書館/商場)
Shirley 睇戲+dinner+海旁
或者 落酒吧
賺錢買禮物
提示:力量達到10的話,可以在星期六「紮鐵」,+$1000
主角要開始練力去扎鐵
Shirley 海旁
傲雪 圖書館
傲雪 米奇老未

你選擇左同傲雪去圖書館約會!傲雪一個人係圖書館等你。

你剛剛踏進圖書館,先至發現入面有好多無所事事既伯父。

佢地假扮睇報紙,係度用眼睛欣賞傲雪。

傲雪著住露腰衫、摟屌裙。

你見到之後都忍唔住,猛望傲雪!

雖然傲雪波仔唔大,但係樣子屬於S+級,所以都係好正。

*

(你比傲雪迷惑到谷精上腦,根本專心唔到睇書,智力不進反退,智力-1=11)

(不過,傲雪對你的好感度+2=32,愛情度+2=8)

睇左一陣書,傲雪問你:「做咩星期四唔黎補習社既?」

你:「因為我去課外活動嘛。」(其實係去健身學會做增高體操)

傲雪:「你知唔知,我好尷尬囉!又有男仔走過黎煩我啦!」

你:「澍娜無跟你一齊去咩?」

傲雪:「澍娜唔舒服,得我自己一個咋,你知唔知我好驚!」

你:「係唔係咁樣?—『小姐,你一個人呀?』」

傲雪:「係呀!佢話:『小姐,你一個人呀?介唔介意我坐你隔離呢?』,咁我唔通話介意咩?我答佢唔介意,點知佢就一路坐我隔離,一路撩我傾計!成隻烏蠅咁,纏住哂!最後我詐肚痛、早走,先擺脫到佢囉!」

你:「靚女果然多煩惱!咁點解⋯⋯你又肯同我做⋯⋯做朋友呢?」

傲雪思考左一下再答:「因為你係我同學,係正途咁認識大家。」

你:「難道中學同學就係正途?補習同學就唔係正途咩?」

傲雪:「或者係⋯⋯你唔似果啲會纏住靚女既渣男。」

你輕笑左一下:「世事既野,其實話唔埋!」

9月19日,由於係星期一,所以你地都好辛苦。

有人話,中學生每日最大既煩惱就係Lunch食咩好。

你同鏡華、春枝、鈴音、素心一齊食,但係你睇得出鏡華大膽左。

之前佢唔敢膽直視人地對眼,但後來經過你既提點,已經有進步。

*

挨完辛苦既課堂,又放學啦,你想做咩?
A-在校園流連
B-鍛練(+1力量)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞