【互動故】《戀愛模擬器》

474 回覆
22 Like 2 Dislike
後宮
Shirley + 傲雪 +
春枝、鈴音、素心
澍娜、香姬
你差神婆未數
身高170
Joy Club 係咪D咩基佬community

小息,你去左圖書館多媒體學習室,打開電腦,然後報名參加「健身學會」。點知有人係你背後拍你膊頭。原來係呀健!

呀健:「咦?進仔!我留意到你個背影,都估到係你啦!」

你:「呀健?你做咩咁留意人地後面喎?」

呀健:「本⋯本能反應⋯⋯」

你:「咦⋯⋯衰鬼⋯⋯」

呀健望一望部電腦:「點呀?你報名參加健身學會呀?」

你:「係呀。有咩問題?」

呀健:「嘻,無問題,歡迎你參加健身學會,我係會長呀健。」

你:「下?咁我即刻轉會先!」

呀健:「無用嫁,你已經禁左Enter掣。」

(你已加入健身學會,逢星期四可以「健身」,每次力量+3)

你:「但係⋯⋯我真係想轉會呢⋯⋯」

呀健:「都可以既,我唔會勉強人。你同魯Sir講囉,佢負責安排課外活動報名既事。」

你:「魯Sir?咪就係好高、好有威嚴果個訓導主任?」

呀健:「係呀,佢都幾高下。」

你回想起俾魯Sir罰你抄寫校規,然後打左一個冷震。

你:「算啦,健身就健身。」

呀健拍拍手講:「好野!」

呀健:「BTW,如果你唔想練肌肉既話,可以練增高體操。」

(呀健對你的好感度+2=27,愛情度+1=4)

你:「好呀,報完名,我走先啦。」

呀健:「好丫,今日放學記得黎健身學會啦!仲有呀,請你多多支持Joy Club,我係康樂幹事呀健。」

呢個時候,你記起課室有一張Joy Club既海報,上面好似有呀健個衰樣。

*

時間好快就到左放學,你決定做乜?
A-去健身學會,但係練力量(力量+3)
B-去健身學會,但係練增高體操(身高+0.25cm)
C-可以在校園流連
D-補習(金錢-$50,智力+1)
D
B
基佬 誤入賊船呀

放學之後,你乖乖地咁去左健身室搵呀健。

後來,你先發現健身學會係掛羊頭賣狗肉。

佢係一個以健身為名既學會,實情係呀健昅仔既秘密Gay地、神秘後花園。

你一入去,就有幾個大隻仔對你行注目禮。

呀健:「進仔?你今日想練咩?」

你:「我想練增高體操!」

呀健:「好呀!我教你練呀!」

(呀健對你的好感度+2=29,愛情度+1=5)

(你的身高+0.25=170.25cm)

你相信⋯⋯只要練夠40個星期,身高180不是夢!

9月16日,星期五。

鏡華係一個慢熱既毒男,但係經過你半個月既悉心開導之後,慢慢變得識交際。

(鏡華對你的好感度=30,愛情度=3)

(鏡華的魅力值=4)

你有啲好奇,究竟鏡華中意咩類型既女仔呢?

你問:「華哥,查實呢,你又唔係Gay既,咁你中意咩類型既女仔呢?」

鏡華:「我中意⋯⋯我中意⋯⋯」

你笑指鏡華,再講:「你中意⋯⋯你中意⋯⋯鈴音丫嘛?」

鏡華呆左,碌大雙眼望住你,然後慌忙解釋:「唔⋯⋯唔係呀⋯⋯」

你:「扮咩唔係呀?人少少就認左佢啦。」

你:「其實鈴音上個星期生日,可惜你又話唔黎。」

鏡華:「因為⋯⋯因為當時我地仲未係好熟嘛。」

*

呢個時候,你想做咩?
A-教鏡華去追求鈴音,真心撮合佢地
B-教鏡華去追求鈴音,然後再狠心搶走鈴音
C-俾山埃Tips鏡華,等佢係鈴音面前出醜
D-話俾鏡華知你想溝鈴音,大家公平競爭
A
C
君子坦蕩蕩,叫佢溝春枝算啦
A
a等鏡仔溝到鈴音之後先ntr佢
樓主加油!!!!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞