【互動故】《戀愛模擬器》

474 回覆
22 Like 2 Dislike
傲雪、澍娜日日補習嘅
佢哋真係band3嘅?

你選擇左去鍛練。

(你的力量+1=10)

(已解鎖工作—紮鐵:逢星期六也可以做,賺錢$1000)

呀健:「星期五有全科統測喎,你唔駛溫書咩?」

你:「考天才算啦,反正統測高分都唔代表啲咩。」

呀健:「嘻!都係健身實際啲。」

(呀健對你的好感度+2=31,愛情度+2=7)

*

9月21日,星期三。

(姨媽俾零用錢你,金錢+$800=$2100)

你今日要幫姨媽買野,順便去左商場,你想買咩?
N-Nothing,咩都唔買
A-情侶戒指,原價$500,打折後$450

(與一名對象結成情侶時,會消耗一件,意味著可擁有多於一個伴侶,走渣男或後宮路線)
B-白銀手鏈,原價$2000,打折後$1800

(送禮用,大幅增加好感度。)
C-啞鈴,原價$500,打折後$450

(效果:解鎖選項,每日都可以鍛練,全年無休)
D-禮物(公仔/水晶/花束/朱古力/香水/化妝品),原價$400,打折後$360

(效果:與對方約會時使用,可增加好感度)
E-Book,《把妹達人—攻心篇》,原價$1000,打折後$900

(效果:可加速提升好感度和愛情度,加快遊戲進度)
咁Band3都會有人讀書既,雖然少。
不過始終係模擬,唔好咁認真。
e
加速
E
E

你買左《把妹達人—攻心篇》。

(金錢-$900=$1200)

入面記載住追女仔既技巧、心得。

由於你之前每日都同鏡華、春枝、鈴音、素心佢地食飯,所以佢地對你既好感度都有所提升。

(鏡華對你的好感度=40,愛情度=12)

(春枝對你的好感度=43,愛情度=16)

(鈴音對你的好感度=38,愛情度=14)

(素心對你的好感度=33,愛情度=10)

*

姨媽問你:「你上次帶返屋企果個女仔呢?幾時叫佢再黎?」

你:「佢話唔想同我拍拖,應該唔會再黎嫁啦。」

表哥:「正路呀,咁靚女又點會睇得上呀進丫?」

你:「⋯⋯」

*

9月22日,星期四,又到左放學時間,你想做咩?
A-去健身學會,但係練力量(力量+3)
B-去健身學會,但係練增高體操(身高+0.25cm)
C-可以在校園流連
D-補習(金錢-$50,智力+1)
E-幫小學生補習(賺錢$200)
練力
練到有得扎鐵就停
力量:10
魅力:11
智力:12

有得扎架啦
咁聽日開始唔練了
男人起碼要有175(?)
Live左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞