黑膠討論post 2

967 回覆
4 Like 1 Dislike
有上開discogs,但一般都偏貴 加埋運費嚇死人
呢隻dive真係想買好耐 早排佢repress又miss咗
我就係有隻夜迷宮 幾年前有位師兄平賣俾我
總之1990後嘅廣東碟就係貴
葡萄借嚟聽吓得唔得
有得諗
話說前幾日買咗部二手 Korg DAC 10R, 個usb 頭壞嘅就等咗幾日先有零件整,而家整返好準備去落幾隻膠做DSD嚟聽下
正喎
你哋用咩架/櫃去裝啲黑膠?
想買呢啲,唔知o唔ok
我放書櫃咋
都幾型吖,鍾意咪買
我用ikea 呢隻櫃,都幾實淨,仲裝到好多

大家有冇買開7” 碟,大家又點收納?
日本網買左二手amp
幾千蚊

睇下有無伏,再報
之前買咗隻靚啲嘅protractor 去tune隻 Rega Planar 3,今日收咗貨tune 完之後啲聲好咗好多

電壓100v? 我cd機都係日本買,但amp 就買返220-240v 既機,怕電壓唔岩及要加隻牛會影響音質
希望平安
我就係見依塊protractor 係專用先買,之前用Rega 原裝果隻個overhang tune 到錯晒因為Nagaoka 啲頭支針個位置好入,所以要將個頭推到好前先係正確位置
睇緊旺角邊間買變壓器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞