黑膠討論post 2

966 回覆
4 Like 1 Dislike
兩隻實價應該都會貴過 $3000 ,但起碼兩款結構穩陣,亦有升級唱頭、phono amp 嘅能力,而且係歐洲製造
Rega 用家表示rega 盤唔錯
不過佢跟盤畀你個mm頭個設計,好似冇得好似其他大路mm頭咁自己換針,到時要換針就要拎去畀人換都幾煩
或者直接買另一個唱頭
如果一開始想用最低成本,之後先慢慢upgrade ,係咪買有內置phono preamp會平過另外買
應該會平啲
買部maranta、cambridge audio 啲入門嘢都已經上千
諗住買YU6 speaker 有埋phono ,咁可以唔洗買planar 1 plus,見planar 1 plus 好似冇得bypass 個phono ,遲啲想upgrade 都唔得
你地買外國同埋classical 碟除咗carousel FB 會邊度買,見好似話Discogs 運費好貴
如果喇叭有內置phono, 可以買planar 1
跟盤唱頭carbon其實係Audio Technica 3600L, 可以換其他3rd party 唱針都得
新碟可以望吓日本HMV, 外國碟長期買兩隻八折,加上定期20-30% point rebate
原來冇bypass?
我嗰部唔係p1+唔清楚
如果係咁,你想保留唱盤升級嘅話都係揀其他好啲
Discogs 用集運送去出貨地嘅地址運費會平好多
好耐無買碟
https://www.hmv.co.jp/help/?q=006000008
呢度寫¥2000 up to 3隻,但未必準,以重量為準
最近買3隻宇多田光,雙碟,運費¥5250
我賣啲畀你
揾多隻王傑廣東碟先
訂左光良,周姐倫,任賢齊
買到隻好鍾意嘅碟
Chillwave 類型

https://aloecitywrld.bandcamp.com/album/--35可以聽吓
有冇人知JBL隻4305P同4309係咪一樣size
知唔知邊度可以訂張敬軒新黑膠?
諗住買rega p3, 想請教下有無邊隻phono preamp 推薦? 睇過cambridge 同 Rega自己 io amplifier, 但係都唔知邊隻好
新出黑膠買到
屌你
排咗幾耐
3點後開始排
愈嚟愈多人排,雖然唔係人人都買膠

黑膠應該唔會限量
希望之後買到
見佢都多貨
一款碟有一唧車嘅量,就咁睇我估可能有一千隻
第一日見到係咁,唔知仲有冇補貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞