黑膠討論post 2

967 回覆
4 Like 1 Dislike
好嘅唔該哂
咁入門盤都係 tone, sony 同audiotechnica
嗰3部最好啦我諗
仲有rega,pro ject,teac,denon都可以一戰
搵搵下見到呢種清潔膠,好唔好用?thank you
請問 新手係咪最簡單係 dp300f 加有源speaker就ok

同埋睇到師傅係咁推coolgeek 各位點睇
1.係
2.幾靚,spec都ok,都係睇你想一舊嘢過定分開
Coolgeek 個原裝speaker 可唔可以好過edifier 有追post見巴打有用edifier
未聽過答你唔到
不過我諗分開點都好過一體嘅,啲人買一體多數係為咗慳位、靚啲咁。
咁先睇avlife唔見有dp300f 巴打有無介紹邊到買唱盤好
隻beyond live真係上到15000?

早幾個月買700
你嗰隻係當年原版?
哦,原來

我就係奇怪
巴打 dp300佢全自動 但可唔可以用返手動落針
可以
彩膠未必得
會唔會搵到張敬軒 盛樂
有錢咪搵到
我有錢都搵唔到
完全唔識想請教下咁多位
想平平地買At-lp60x
想問下同At-lp60xbt係唔係純粹多左Bluetooth?

另外係唔係用speaker會好過Bluetooth/Soundbar?
如果都係1000$內有冇speaker/soundbar推介?
唔該咁多位

係 edifier
好失望
行晒涉谷好多間碟舖
二手嚟講
得返啲舊rock、大量hip hop 碟
Jazz 都有,但日本jazz 得返好少
啲碟雖然幾平,但買唔落
Btw 涉谷hmv 有隻二手《其後》(Soseki)舊版soundtrack
價錢合理但我冇買,有人最近去嘅話可以留意吓
你原本有咩期望
睇吓有咩舊soundtrack、Japan jazz、日文歌
點知全部都冇
新碟另計,日本本地買返真係平好多,唔駛畀香港舖食一層水
我去泰國Fortune Town反而見到好多日本碟

有D鬼佬Rock都有日版
新手想問下買咩機好
最近學緊saxophone 聽左啲日本jazz覺得好正
想搵啲t square碟聽下
本身電腦用緊edifier s201
Budget大概4000左右
唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞