啱啱睇咗高達00...

1001 回覆
1372 Like 19 Dislike
好想睇
不過唔知等幾耐

可能模型唔賣得所以唔擺budget入去整2、3
土星環境可做GN drive
果時既概念好創新
而家睇返都覺得係超班
同埋畫質好靚
好有feel
真係好後悔
有力量先可以實現到理想
係幾正 不過呢到冇乜人識欣賞
忍唔住直落睇埋第二季
世界僅有五顆原裝GN Drive,製造過程相當耗時,皆在木星製造(由利斐·愛夫曼死前所發現120年前的木星開發計劃與開發高達之間的關連,以00V戰記14話中證明);方法是把太陽爐製造工廠直接打入木星核心,在22G的高重力環境中提取GN粒子,再加上控制方法而成。天人為了保持原裝GN Drive的秘密,會嚴格地要求製造GN Drive的所有相關人員都得遵守緘口令。

天人歷史上都殺好多人 由Veda 主導
綠毛都係驚死先逃亡
00會睇第二次
孤兒點都冇想再返睇嘅心
00係07年之後最好睇嘅高達
睇咗劇場版未 第二季對抗極權都未係重點 而且係個阿伯預期嘅計劃嘅一部分

成個故事一氣呵成 由第一集 到劇場版最尾
一層一層咁樣揭開故仔嘅面紗
00嘅敍事真係好正

由一開頭好似好不切實際嘅用武力介入去終止戰爭
喺中間唔同嘅人都不停質疑緊邊個先係正確嘅方向
到最後慢慢發現其實係一個人類進化 進入宇宙嘅過程
睇到最尾完曬 再翻翻去第一季睇 就會發覺一直都有好多伏筆
好多醒目嘅配色由一開頭已經覺得阿伯個計劃喺背後有其他目的 嗰下真係好正
真係感情用事一早開咗槍啦
佢發下脾氣者
剎那都知 完全冇擔心過
每個人就算對住最親嘅人都試過亂發脾氣
好正常
咁00之前係seed
唔駛咁複雜wor
剎那眼中高達=戰爭終結者
我就係高達=我係黎結束所有戰爭既
機設 部部都好型同有特色
人設 LOCKON 兩兄弟 同佢條25女 , 沙慈 , ELS 無事做既捨命
故事 比起上面兩樣真係差少少
愈反愈紅
最好睇嘅高達就有政治元素,我自己覺得鐵血打戲有d悶,但係好有意義,00我依家重刷第三次,我仲係會睇到喊,原果未來真係有天人咁嘅組織世界又係咪會改變呢?
你這...區區人類!
就算唔講劇情
畫質到今時今日都好過唔少新番
高達C落黎三兄妹
個妹悶射9人個婚禮依類正一仆街
仲有幾個位啲plot twist 真係睇幾多次都仲好享受
Virtue 爆甲
座天使救剎那
射爛啊伯棺材 跟住有Transam
女提子搵男提子 講比佢知個計劃係點
第一次意識共享 跟住全部人一齊聽tomorrow (雖然條橋好"高達" 好舊
發現剎那開始變革 知道有變革者呢樣嘢
00開粒子burst 全圖綠光 意識共享 呼應uc
跟住最後劇場版剎那終於對話到 明白曬成個encounter 同埋成套00 係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞