啱啱睇咗高達00...

1001 回覆
1372 Like 19 Dislike
有時反差大先真實,連登仔咪又係講就兇狠做就碌撚,只不過人哋係調返轉
一直以來嘅心結有乜可能俾傻子那鳩噏幾句就解得開,嗰下扮冇嘢純粹係為大局著想,加埋諗深一層佢真正嘅仇人確實唔係傻子那,純粹係東尼迪個大佬突然爆單咁嘅料出嚟一時氣上心頭啫;到真正遇到傭兵本尊嘅時候沉唔沉得住氣又係另一回事
我講得衰
我講緊天人啲機
整00Q嗰兩個新綠爐都搞咗兩年,天人冇咁多錢同時間搞多四個爐(你要確保Lockoff同電池部機都實裝Twin Drive嘅話大概唔可以沿用原先淨低嗰兩個爐,要另外整四個新爐,原因睇返S2頭兩集

更重要嘅係,Twin Drive嘅真正意義在於要靠佢先做到對話,單純追求戰力嘅話搭多十九幾廿個爐都得,甚至天人當時嘅技術已經大致做到粒子罐=紅爐。而白頭佬搭部貨櫃(本體6+1爐,大Bit各一爐)基本上已經話咗畀你知純種變革者配合當時技術可以達到嘅單機最高戰力(一機等於五個MS小隊以上),畀你整多幾廿部貨櫃冇咁多純種可以投入戰場都係嘥氣,而白頭佬下場又再話埋畀你聽就算有再多純種幫拖唔係大愛撚拒絕溝通嘅話都係死路一條
後期
橙座天使+傭兵真係好勁
如果唔係lockon做低咗傭兵
天人母艦應該守唔住
即使守得住等到剎那同佢打
應該都有損傷
之後好難打金蟹
剎那可以一個人打哂
模擬結果啫
又要對家冇援兵,又要傻子那不眠不休不飲不食打足一個禮拜,根本就係個有水份嘅結果
個故事好多年前
雖然故事係好多年前作,但小說版同劇場版設定上有好大差異
小說版係承接住馬反小說版
劇場版係接住馬反劇場版+unicorn + NT 既設定
(第一部黎講unicorn 同NT 既要素好少)
d人樣都唔同
劇場版好靚仔靚女勁

唔好講人樣,機體設計同配色都唔一樣
琪琪好靚好靚女
1989年
邊度講可以一個人打曬 想睇翻
If the Qan[T] Full Saber had been used, Veda's simulation showed that it have the potential to repel the invasion of Extraterrestrial Living-metal Shape-shifter by itself. However, since this simulation is based on incomplete data about the ELS (missing crucial information such as self-regeneration and ability to learn and adapt in battle), it's unknown how effective the Qan[T] Full Saber would have been in actual combat against the ELS.

https://gundam.fandom.com/wiki/GNT-0000/FS_00_Qan%EF%BC%BBT%EF%BC%BD_Full_Saber#cite_note-00v14-1
Veda測可以單機擊退
好痴線
月經post都就快1001
多謝各位鍾意高達嘅朋友
第二季基地大爆炸先知咁多人
都合理嘅,第一季都有講啲補給同武器係基地送過嚟
以為得Ian阿叔一個同成堆哈囉
同d應該係全世界最另嘅精英同科學家
當初人革聯都整桃子都隔絕到腦量子波啦
點會死路一條
想問新果隻metal build devise exia咩黎
訂唔訂好 (metal build得隻qan t)
咁就要睇下聯邦當時有冇本事做到可以齋隔個別頻率嘅腦量子波,電影中段部貨櫃嘅牛油炮俾ELS侵蝕嗰陣白頭佬反應係特別大,係咪代表呢個「腦量子波同諧系統(Quantum Brainwaves Synchronizing System)」本身就包括機師透過QB即時傳達指令同時牛油炮亦透過QB即時回饋資訊嘅雙向反應?如果好似桃子咁(其實係佢件特製駕駛服)「齋放唔收」仲用唔用到牛油炮?

再者,問點解唔人人一部多爐機就等於你問點解粉紅女妖唔整夠十部八部突自大殺四方,答案永遠係「唔合乎成本效益」。我都話咯,畀你造夠成隊貨櫃又如何,有咁多可以投入戰場嘅變革者嘛?定還是全部安返十九幾廿隻哈囉就算數?當哈姆太朗隊Brave都仲要分開單爐機同雙爐機去實測戰場表現再決定往後正式量產嘅定制爐數(印象中設定集有提),聯邦係冇可能會傻到整一大堆多爐高端機出嚟交畀揸開GN-X嘅一般機師。當然,其實呢啲都係後話,事關冇人能夠未卜先知突然會有外星人侵略地球,知嘅話就唔會喺嗰兩年間搞裁軍,去到一個鐵人或者其他狗屎垃圾都要搬埋上戰場嘅境地

至於天人,人哋都接近山窮水盡嘅地步,整兩個新爐畀00Q都搞足兩年仲邊有餘力搞人人雙爐,反正技術革新連粒子罐都夠力開到
裸聊,每人加多兩個罐咪算鳩數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞