啱啱睇咗高達00...

1001 回覆
1372 Like 19 Dislike

外傳都幾好睇

00 15周年唔知會唔會有其他00作品動畫化
覺得00f有啲過左火
本身有,但之前好似話因為肺炎同要讓步其他作品,所以如無意外要到20週年先睇得到
第六粒原廠太陽爐
痴線佬馮恩
一個人搶Veda
爆頸都唔死
仆街 睇字已經想喊
聯邦=搞逆向工程既中國
幫推
有咁廢咩
又唔係完全感情用事既
本身個陣太空得番三部gundam,exia 仲係地球未番黎,根本打唔過咁多部gnx & 橙座天使
唔係lockon 自己揸著部大野衝去前線既話
天人應該早幾集就收曬皮

我覺得佢係想保護大家多過想報仇
也咩攞
咁都正常嘅
你諗下三大勢力一向發展緊舊世代機種,點知突然有黑科技材料得手,點都要時間慢慢摸嘅,邊有可能一下子就喺技術上趕上天人。連劇場版setting都仲強調緊GN-X IV嘅性能躍進係得益於聯邦access到Veda同埋承繼李瘋子嘅技術遺產
研發唔到雙爐 基本上都好難打
就連trans am 都係後期先有
既然紅爐都可以twin drive
點解劇場版啲機唔玩雙爐
有玩,哈姆太郎部機咪雙爐
不過雙爐唔等於Twin Drive,成套嘢得00、再生、00Q三機有TD,因為TD嘅關鍵係要synchronize到兩個爐嚟達至幾何級數嘅輸出,例如00R嘅800%(2×2×2),做唔到呢點話知你裝N個爐都係倍數輸出,唔會有TD嗰種神級表現(更何況紅爐TD同綠爐TD已經係兩回事
我諗佢知
佢就係講緊Twin Drive
佢就係問點解劇場版d 機唔玩Twin Drive
其實冇勁太多
設定上機設性能已經追得好貼(好似係)
好多時都係捱打再trans am逆轉
應該係ribbons嘅計劃?唔係好記得呢三個卡啦蘇
咁佢要重睇
Twin Drive同Trans-am之前一直收埋咗喺系統黑盒,到伊奧利亞食完子彈先過咗畀托勒密然後再俾Veda屏閉有關資料,就連李瘋子都要派條女過天人先盜取到兩者,聯邦就更加冇機會access到TD嘅技術
佢應該係話lockon堅持要射最後一炮
如果就咁撤退返艦應該唔會死
其實除左00一炮一件
電池 lockoff 提子 本身實力都勁到仆街
聯邦得好少人同佢地有得打
仲要有trans am
返唔到啦
自己部機大破,傭兵部機又可以探測生命反應,佢就咁撤就肯定白死,依家起碼都叫打殘對面半身
當年啲人屌lockon前後個反差太大
第一次聽到傭兵個朵, 知道剎那殺佢全家之後仲有心情9up
點知見到傭兵本尊即刻失哂控追住佢嚟打
難得有高達post冇拎鐵血出來鞭屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞