啱啱睇咗高達00...

1001 回覆
1372 Like 19 Dislike
第一季,第九集
應該四個人除非瑪莉係零戰鬥力
Gundam 00V
佢地扑野係咪4P
Gundam 00V戰記 mission 15
https://www.aemedia.org/2011/02/gundam-00vsenki-15.html

當然正史與否由水島定論
同UC一樣用強化人打
就係難接受先令老頭個遠見昇華
如果係一種有語言有社會制度既類人生物,咁唔駛腦類子波唔駛變革者都有機會理解到,學習對方語言就得

但00 劇場版就係好睇在佢用硬科幻設定,即係外星生命既形態同模式可以同我地認知既生命完全唔同,所以先需要超越語言甚至超越人類認知既溝通方式

00 劇場版,先真正描寫到人類準備好向宇宙進發需要啲咩

劇情表現上可能好難接受,但els嗰個設定係有佢必要
果個年代可以話係acg 最強,但係機人番已唔再係主流,數量都開始下降
果期可以話係機人番尾水,不過都出好多精品
天元,macross f, seed ,00, 驚爆危機,魯魯修,交響詩篇,創聖
2010 打後冇乜邊幾套機人番唔爆死
曬咗佢
寫三位一體個妹寫得仲好過佢
依張gif完全咁表達咗個情節了
藍衫好大波叫咩名 好正式
個太陽爐其實好有特色
00又中
好中意剎那 由開打前講 驅逐目標
變到最尾揸exia打0果陣嘅 開拓未來
thank you so much
阻膠界KOL
有冇巴打記得第一季,艘艦上面留守嘅一男一女死
我印象好深刻,好講到果種戰爭的殘酷係持續傷害緊唔同人
00除左設定好,係每個配角都寫得好,冇晒到個角色
唔係機械人嘅都一半以上shit la
s1冇左雙馬馬同包包頭
其實都係咁
牆頭草想做勝利球迷
玩大左以為可以抽身
點知養左隻狼狗咬春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞