啱啱睇咗高達00...

1001 回覆
1372 Like 19 Dislike
建立完地球聯邦政府之後搞咗個A-Laws出黎
係咪講過劇場版之後純種變革者同普通人有一段時間係打緊仗?
Age係畫風兒童法

同埋唔夠時間講曬成個3代人既故事

如果好似劍心咁 整個星霜篇 可能有得諗

不竟星霜篇係劍心世界最正既一篇
剪剪下個個去哂扮pose緊係剪唔哂

大哥本身就係衝左先算嘅人
冇左肥餅停下佢變到咁其實好合理

朱古力由背後用計謀上位
到s2講佢搞咁多只係為左部冇改裝過嘅古董高達
後面無視兵力差距
令到佢同魔劍成為敗筆點
模型推廣片
換個老土d既講法
剎那個句等於:「我要替天行道,終結戰爭!」

我要代替月亮懲罰你
卡洛:「月亮出來了嗎?」
無計, 天人個時算係(被)塑造左做全世界公敵
機設的確係幾型,無論高達定堆量產機都係
劇情上就少少暴走,同埋黑科技太撚勁
不過睇到主角見盡戰爭殘酷同現實之後仍然保持對可能性保持天真既信念係另一種浪漫

一開波其實好撚憎呢個on9仔,大人世界講細路仔
但愈睇愈投入到佢角色就覺得好正
設定好似真係
月光蝶
唔係右眼傷咗,死嘅就係傭兵
叫Elon Musk出資搞
閃光如果唔係悲劇收場我能覺得仲好
武力和資源確保生存
智慧和溝通達成和解

缺一不可
我覺得西方國家 特別Elon musk 方面係做緊半永久能源,火星開拓去解決資源不足問題 。
而且做緊腦機神經界面技術 呢樣有些似變革者 腦量子波溝通。
打左幾十年 ,係剎那離開同返來中間時間打
舊人類對Els 同變革者有仇恨
戰力唔對等 所以舊人類捉變革者強迫坐 Gadelaza戰鬥。
最後變革者一方勝出
天人有介入行動。
如果講動畫既話算有
後面激起左大佐叛變,最終戰仲要幫唔少忙
07年有咁既畫質真係好癲
你放到今時今日都唔會覺係十幾年前既作品

角色描寫同設計都好好,整體除左節奏比較慢同電池由mvp變做路人閃光彈外,真係無咩問題。我特別鍾意第一季lock-on 打傭兵師傅個場同埋第二季剎那最後打李瘋子個場,成日會重睇依兩場。
中意共產黨
所以去到第二季比條女殺番轉頭
始終都係要打仗之後先有和平
00送大家一件禮物2027年。
https://youtu.be/2vWGlIPsMzs
唔係條死力架,傭兵鬼知佢傷左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞