Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
乖巴想問下你個4.cs 中置把聲點?我覺得好似好pack 聲,睇電視都覺得把聲在電視下面出 (已經教左centre +2)
我係鹹片訂左LS 60 Wireless 好期待
嘩 唔駛講野,買左番黎,可以是咁貼開箱文屈機

幾時送到
我訂白色 話最早要8月先有貨呀 有排等
到時要賣對LS 50 Wireless II
我就前面舉高左,但後面照貼住個電視櫃
而家taobao 緊個斜度海綿,希望真是有用
依個咁大熱,去衫衫應該唔難賣
師兄點解會咁鐘情ls60,一出左一個星期已經訂左?
我出個日已經去左KEF聽 屌打LS 50 同埋佢真係好慳位 我屋企好細
fl fr 個頂同電視頂差少少
想問耳仔是要對住fl fr 的高音定是低音位?

fl 的腳入面有個法碼頂住,個法碼arm arm 好無離開電視櫃
我估條條一樣 我個條ssp平野
咁又是,佢成四隻kc62 低音 當然屈哂機
我會再用埋KC62 本身有 唔好浪費
嘩 咁咪成五隻 kc62 一齊轟轟轟

不過ls60個低音去到30hz
獨立一隻kc62 可以補番11hz 到29hz 部份
耳仔對tweeter, 唔係woofer
我係KEF特登試左有同無KC62 分別都好明顯 所以都其實要落埋
知道,多謝s 巴指導
等我搞埋jumper 加埋對天空再教低d
未去聽ls60,不過ls50 wireless之前友誠聽過,我就真係麻麻

ls60唔知佢crossover點做,照計都唔會over emphasize個bass既
去book 中環聽下,都幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞