Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
藍牙應該無咩用
真係想電話播歌都係airplay
個音質爭好遠
如果樣我鐘意silver 佢44方方tower+atmos speaker真心完美變左一體咁, gold圓角就冇咁有feel了
點解既
師兄可以買silver 500 7g 可以更開心
電視太舊冇ARC 係咪唔洗諗用soundbar架喇
買所有外國野除非佢個conversion rate低過銀行, 否則都係用銀行rate最抵架啦....
我用xbox series x 播
唔係, 買隻chromecast直入soundbar再hdmi out去電視就得, 睇電視就用電視optical out入soundbar, 係要轉下input咁
爬完資料,諗緊用sony ht-a9 / a7000 / bose 900
我電視係打算用sony 8k tv, 唔知買邊款soundbar 好
問多少少 如果係sony49X8300C 有冇第二個玩法 因為本身電視都有app用開
首先你空間係咪方正? 如果係就可以唔使用A9

A7000同BOSE 900既選擇主要都係你自己對聲音既取向, 其他分別我之前個post有提過少少, 主要都係環繞既效果, 不過最簡單都係出去試, 睇下自己鐘意邊支就得
sony唔係都用android? 電視用到既app chromecast唔會用唔到wor
直接去聽下先 thanks
你誤會我個意思 我講到1999 sor
我既意思係
現有既setup 唔加野用soundbar 係咪唔可能
買多舊chromecast 係因為佢可以出到Dolby Atmos ?
唔會好架啦,香港太多interferences
用Multicurrency Debit card,用返Euro俾
咁Bose同Sonos唔得
現有既setup唔加野可以用optical出soundbar, 不過最盡都只係出到5.1
好難講既, 技術既野一日千里 睇下sony下一代點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞