Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇係咁斷線既問題?
如果電視個中置出既聲會唔會好差?
夠唔夠爆
電視一向比人話紙皮喇叭
其實成套HT-A7000 (Sub + 後置) 同 HT-A9成套都係差唔好
Sound Bar 同 HT-A9 出黎感覺係爭好遠
夠唔夠爆

EVO 唔是以爆黎做賣點,但感覺上三路真是平均
真是而家開AV AMP都要播歌都用番direct/pure audio 齋用兩隻黎播enjoy 下
我反而係鐘意插中音,跳線去bass
中置想人聲出D

求問乖巴,即是中置插哂紅黑去high frequency 果邊?
用緊A90J 做S-Centre
個中置負責出人聲多
唔差的
無,之前有人話成日斷,我教咗佢搞,都無再上黎講有問題。
唔算差掛,無比較無傷害。音量我開到50幾會好好多
冇理由架, bi-wire幾種方法駁都得, +-入tweeter再jumper去bass, +-入bass再jumper去tweeter, 落左jumper再一邊入tweeter一邊入bass

咪鬼用佢塊爛鬼銅片, 是但搵條喇叭線加兩對叉/一叉一蕉自己整jumper啦

我之前都係建議入tweeter再jumper去woofer, 始終係少左一層直入twetter/mid, 正常黎講係影響不大, 不過主要freq直入自我感覺良好d
其實無線要鎖好簡單 有線就難d
冇理由架, bi-wire幾種方法駁都得, +-入tweeter再jumper去bass, +-入bass再jumper去tweeter, 落左jumper再一邊入tweeter一邊入bass

咪鬼用佢塊爛鬼銅片, 是但搵條喇叭線加兩對叉/一叉一蕉自己整jumper啦

KEF是英國寄唔到黎香港,除非減價否則S巴可以專心在香港買
關於銅片整jumper 是咪用依條片咁玩就okey?
https://www.youtube.com/watch?v=7QczDCmgdZM
soundbar放二手通常都係成set放...所以都影響不大

q930b本體多兩粒單元, 應該都係左右側環繞, 睇空間同埋價錢決定
不過C399之前ASR有user話會有bug, NAD一路都有fix緊, 去試既時候可以試下有冇問題

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/nad-c-399-hybriddigital-dac-amplifier.26770/
soundbar一放都係成set放, 所以二手唔怕既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞