Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Sonos sub mini兩日前有rendering流出, 希望唔好太貴,2000-3000 budget都好
好抵
如果早一個月知 我都唔買行
最終買曬全套
一大早就開魔鬼mode......
話時話,早兩日放假 的起心肝 換左 前面個堆喇叭 用左廿年 (100芯) 喇叭線,而家左300 芯,感覺真係唔同左, 最明顯對喇叭好力左,d 爆炸槍聲 聽 都嚇到個心離一離。。而家要較細番d vol...

呢d 玩soundbar 係體會唔到
廿年喇叭線

師兄原來是home theater 老手
sonos d 野 價錢一直好進取,連支無hdmi 低階sounbar 都要三千...你期望過高了
年紀係老,但都係AV 新手。 我係自從disney+ 開始以來先有玩番AV 嘅興趣
師兄是2 ch 老手了

請問100線同300線是在邊度買到?
你諗多左了
" Sonos is working on a smaller version of its $749 Sub "
用芯黎計既應該係得大陸同台灣 外國standard多數用awg or 直接寫gauge
咁西人師兄之前玩乜
同乖巴差唔多,有朋友毒我先由soundbar 玩一體5.1 再是同一個朋友毒我玩真正的5.1.2

見到乖巴訂喇叭我都忍唔住訂埋一份,而家又大把配件可以玩

又是俾s 巴同乖巴毒埋,以前睇netflix 5.1 已經好正,而家無truehd 都唔睇
我依排都好少睇戲了, 多數都係訓前開機睇陣youtube, 發現我比較鐘意搞機多過坐定定聽野
s 巴你只是未找到試機大片
可能下套是top gun 2
Sonos 出名在個app易攪同埋唔會好似Bose同Onkyo,先鬼日switch到要reboot先有返Dolby sth

越賣越貴先係重點
玩女人。 (發夢中)
之前小朋友細,加上返工 , 無玩好耐,只係得閒 租下碟 睇下。(仲要有一半以上都係卡通片,迎合小朋友)

多得疫情 ,可以成日WFH, 加上disney+ , 先覺得係時候 投資下.

我第一套 HT 係 onkyo DR-L50 DVD 5.1 套裝。 我而家仲用緊佢個sub 仔
最近吸引我坐定定睇完既得appletv套劇severance, 再之前就係套the outfit, 都唔係咩好特別既影音盛筵

所謂音效好好既spiderman我都要分兩次先睇得晒, 個劇情真係

希望top gun maverick好睇啦, 不過都幾大機會係賣情懷, 同埋又係睇tom cruise carry全世界
不愧為S 巴.... 我買唧係秋葉原線. (淘回來). 但深水埗都聽聞有得買.
我係新手, 有爬過post
朋友相贈個soundbar 俾我
我知呢個model 應該唔錯
想學下可以點樣善用佢
平時主要睇電視, Netflix, Disney+, Youtube
唔打機亦無其他home theatre 設備
電視係LG

我想請教各位, 連接電視, 用光纖應該好過用藍牙?
Soundbar 除咗calibration, 仲有咩setting 要注意?

感激
辛苦哂,有5.1 用disney plus 播let it go 都好聲d

sub 仔就要弱左d 我地依度有三位都是用美國svs sub 12吋都是大力推薦,睇disney plus end game 最後部份好震撼

如果行貨有青蛙巴的dn8 都唔錯

放毒mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞