Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
hdfury一定得 我試過用vertex 2 output去projector出畫面, 另一個hdmi output去soundbar出atmos truehd
抵食夾大件....
1 in 16
hdmi 界既switch
你個case係冇問題, 只係回傳channel既正常使用 因為出soundbar又好, avr又好, output stage係arc/earc就得, 同埋電視通常都只係得一個arc/earc port, 係我之前get錯左以為你話tv唔support atmos都可以咁樣出atmos, 柒左
以原價計,
q800b + 後置: $6490 + $2000 = $8490
q930b: $8990

冇咩理由唔買q930b
chromecast hardware比較弱, 不過appletv都出唔到lossless atmos/dts, 得shield tv pro可以, 唔計大陸果堆機的話
直上990b,唔洗諗,唔差果小小
Q950A作為入左行貨一個月既用家,見到呢度巴打既泰水
好多CHING反映隻SUB麻麻地,聽咗(煲?)一個月後,真心覺得已經好唔錯,除非屋企好似錄音室既隔音SETUP佈局,用APP開到10幾VOL.已震震地,無人時想炸下機推到20幾,CLS成個廳都FEEL到震,摸張SOFA皮好似靜電咁...我又唔覺得要靠APP去調先做到個效果,就叫唔掂,3星出個APP比用家配合黎玩,唔用先叫唔完美發揮BTW要炸機又唔想收鄰居投訴,除非住HOUSE否則睇緊D個VOL.
以上係AIRPLAY聽2448/96歌既聽感
至於Q950A睇串流戲,11.1.4小弟非常滿意
缺憾:布網面<<呢樣真係要吊..想KEEP靚仔就KEEP住吸塵...真係唔該哂
少年你太天真了, 同叔叔一齊去睇巨龍
水貨都有得訂$96x
我都係用950A,我對隻10仔完全滿意,地動山搖的。

我平時睇戲vol開22左右已經好夠聲。

睇電視就bass全部要開default 0db
差45%喎 咁都叫少少?

都想討論下,subwoofer 既單元向左或右,係咪少數咁設計呢,向前向住皇位會唔會再應聲d 呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞