香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
諗左幾日,或者可以睇下lady white , 我自己覺得太潮,不過後生應該會好滿意。用料結構都係不俗,相對一般潮牌應該完全拋離。

香港最少有兩間有售。
其實岩心水我可以比貴d, 只不過我本身係完全冇咩sense先唔敢比貴買衫, 驚買錯垃圾野
有得試好緊要啊,建議香港買啦,試上身先,試多幾個碼。
認真,其實香港好多男裝店的,不過好多都細間,依個post 好多師兄都開過名講過。

世間真理就係:好的東西一定不會太方便得到,而且好多人爭住要,經常無碼。

男人貪方便,就只有食醜女豬扒。

真係好知道自己要乜,有自己好喜歡的品牌,再online 買都未遲。
男裝唔係難買,係貴!
咁等放假去個d鋪行下先.. 唔該曬
點止幾件,女朋友買枝粉底成千蚊
女人真係好捨得花錢打扮
男人買支鏡頭1萬又點睇?
講打扮 無啦啦講鏡頭
買支鏡會影到你靚仔d?
咁講買層樓1000萬你即刻變男神啦不如
個個話男裝好難買 又唔講budget
唔講T5 hide and seek the armoury
要正正常常去club Monaco, kapok(O.N.S.) Masion kitune
什至去polo Ralph Lauren 都可以買到正常造型
咁又唔好講到揸層樓就變男神咁,揸一兩層樓唔係幾巴閉架喳唔會突然毒撚樣都有靚女埋身架
你無腦啫 有錢就自己搵人訂 自己開服裝鋪 使乜出去買
連呢d都唔知 你話你係咪死蠢死窮撚
女人無錢 窮咪開一大堆平價cheap野比女人
男人既一向重質不重量 唔似女人成日買垃圾
喺連登開post講衣著打扮好難有好嘅討論,一堆仇女/懶人/犬儒撚喺度踩低香港/港男/自己。
上面條垃圾起一起底就知佢咩料,真係好多PR上嚟想帶風向

建議真心想探討/認識衣著打扮嘅人去下啲小圈子post爬下文,唔係話人地一定啱,但起碼有個概念,或者知有咩key words可以自己再了解下
點解依段人話會全負評
明明就係有道理

毒撚真可怕,連登負評多先係正常人
多PR,上連登要自己識分辨
uniqlo, gu, global work
買衫都要PR?
買衫唔使,但係PR會咩題目都插支旗引導輿論
老實講我唔知點可以5舊水執到佢地講口中唔係阿叔造型
又要性價比高
又要cutting 好又要質地好既一件tee起碼都要3-500
究竟係我定佢地離地
其實我諗佢地連啲女人買件衫幾錢都未知求其去Zara執條裙/執件恤都過百啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞