香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
真係一地都係中文5*大師
點啊
識睇中英文未啊柒碌
我想講你加埋嗰句之後仲衰,姐係話唔濕身就唔使玩layering,但現實上根本就唔係咁。

話你戇鳩真係唔係講笑,一句到尾開個新聞或者行出條街睇吓冬天啲人着乜先啦定連google都要我教你用?
大家有咩鋪頭推介先
乜鳩叫唔濕身=唔使玩layering
講左3次cost你都係選擇性失明

我講緊我上年hoodie夠做

你就叫我google睇下人地冬天點著
不如你出埋絕招
屈我話人地著多件=身體虧呢
淨係識搬龍門不斷spin
你慢慢繼續自high啦
呢句就你自己講嘅,「基本就迫你行簡約路線」,講完之後就不斷搬龍門兜嚟兜去都係唔睇呢句,仲要話我屈你,你啲耍太極能力真係勁過班高官。
唔同意
假設有個人本身外貌身形係20分
佢著到鬼五馬六可能會仲衰,變到得5分
但如果揀返啲啱自己嘅嘢嘅裝扮,可能可以變40分
我唔知有幾多人係吹水扮,但係我冇咁得閒做啲咁嘅嘢,我都差唔多算真身上連登,只不過唔係名人反而好奇點解大家個重點會係中文五星而唔係中文系畢業
點及你呀中文5*大師
自己講句帶褸=身體虧變左我講
話天氣焗熱濕身先著你又變左唔著得
我講上年冬天大部份天氣唔算凍
你又屈到要睇google人地點著
你爬下文回顧下自己D 5*功力先得
都係fail
ching唔使咁好人講咁多例子
班垃圾唔撚會改變自己
總之就要又平又方便又好睇
我都知你係咁覺得
但咁又點?
40分都係好過20分,都係進步
做一個外型40分嘅人待遇已經好過20分
你個人可以覺得唔值,但都係你個人意見啫
你甚至可以覺得做唔到最Top 10%就等如柒
但並唔等於人哋冇資格打扮/打扮嚟冇意義
依啲供求問題永遠唔會有答案!我相信大部份男仔都未必對時裝有要求!見啲明白星著黑白look就永撚遠都係黑白!咁賣家係香港咁撚啲顛既租金下就永遠play safe入黑白既野! 睇吓男裝波鞋就知啦!無可能唔係惡性循環!香港個YT界又少講男性fashion既野。真係無得怪邊個!

大家討論吓 點都要有啲point拎出嚟嘅
互相屌老母無咩用
再講
見到有人話日韓台多好多選擇
但當去到當地係咪真係會買到揀到?
定係隔離飯香 話咗隔離好啲 我依家喺香港揀唔到唔關我事

好似天氣咁 香港係熱係濕係焗
咁咪著其他嘢去配搭番啫
同埋咁多室內地方
無人話叫你著件大褸去行山丫
再者講行山呢啲outdoor嘢
Snowpeak/ nanamica 呢啲襯個環境得嚟又靚喎
唔駛一味揀啲純功能款丫
香港啲山有幾難行啫

又或者行山剩係著番平時啲hoodie 短褲
同平時出街又一樣
做gym又係著一樣
咁梗係難買啦
就算仔細極去分hoodie 都係有限數

一間鋪頭有好多items 但只揀啲自己有著開嗰一兩樣items去睇 一定係少款㗎
唔同場合都可以著番唔同嘅嘢

番office嘅 shirt chino/jeans 再加sneakers/ shoes/ boots 都好多組合
夏天出去同女朋友行街 商場多嘅
又可以著多件薄褸
加少少accessories 簡單一條鏈已經無咁單調
Outdoor活動嘅
著得oversize d 嘅Worker 又得

呢啲都係要睇番嚟 去同鋪頭啲人吹吓水 上網睇吓人哋點著
但都係懶所以唔會擺時間去睇多啲啫

唔睇都無乜所謂嘅 每個人focus唔同
但就唔好賴落人哋到囉
依D係必要既消費
就算賣唔賣廣告都係要買
同埋男人買層樓返黎 有一半都係歸女人
死弱智仔係咪返開庇護工場
上網買啦
日本咁多選擇
人地果啲好多試埋上身 話俾你知model幾高幾重 有得預既
你講果幾間質地唔多好又係大陸料
之前都有講
不過好多負皮

其實啲人係咩諗法
型唔型真係好主觀
自己著得開心同舒服最緊要
女人化妝買衫其實要好多錢亦花好多時間,係有班充滿仇恨的毒撚以為女人好得閒無成本。

男人同理啦,後生仔通常都窮,窮自然無乜錢買衫,咁窮都有好多方法面對,依個post 連登小朋友就係貼明星相、女人衫相同大隻佬相。仲有出負評,負評有時候,會係失敗者工具。

好多師兄都盡左力,點買點著都已經好多意見好好。
撚樣著到撚樣咁係有原因,無乜得幫。

連登公海風氣係咁上下的了,今時今日香港。
係嘅
自己okay就得
但唔好怨話無 天氣唔好 搞到自己無得揀
啫係自己都唔okay自己
雖然而家都多左上網買
但始終鐘意有得試
有時上網睇圖覺得OK
但最後原來mama結果著1, 2次又唔著
實體舖真係有必要存在
再加上網購冇得試,就算度哂size 個cutting 都未必岩
之前去bs買件恤衫
平時嗰個brand 買開36/38
唯獨嗰件要40 個袖特別窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞