香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
「事實上身型靚真係好睇好多
再者
HK天氣咁濕熱焗
基本就迫你行簡約路線
你想有層次捱到濕身先
Btw
同埋你最尾個句身型都fail
識打扮一定好睇D」

Quote from your post
買大件啲咪得你估細到童裝咁咩
以前細個覺得著名牌先型
大個左發現你副計差 著咩都long唔起
就照骨架大 有胸肌背肌 大小腿線條著短褲
都好有影響
最後買咩款咩牌子其實係睇你喜好同眼光
你覺得柒 但人地襯得靚
比如你買條山系短褲
但上身著緊返學恤衫
一樣都係柒

香港地著衫褲最緊要通爽快乾最好
我邊有當general case

其次十零度有幾涷其實
岩呀講我講緊夏天熱焗
Copy我comment=你講野有point ?
中文拎U?
條友都on99
天氣熱關身體好唔好咩事

上星期條街接近30度
大部分人都係一件就出街
咁驚熱一定係身體唔好啦
想問下你夏天兩個字係邊?中文拎5* 中文系畢業sorry
有啲case確實係好涷都只著一件衫
我都認識呢啲病人
佢哋好多時都有高血壓
但唔算常見
不過我估十零度著件薄風褸無咩問題囉
得啦姐係著褸果啲全部係虧得你呢啲先叫身體好,同你講黎都晒鳩氣。

即使係夏天,男裝都有好多衫可以玩,玩工裝可以有各類植物染麻Tee,玩恤衫可以用pure silk,可以用pure linen,就算你淨係普普通通一件Tee,都可以有好多唔同織法同材料。

再者,出街有好多時都係響室內,去睇戲有時都會凍,帶件薄褸跟身不知幾正常,隔離果個凍都可以借俾女士著,尤其是去船上面玩有時夜晚凍,次次帶褸都一定會有女仔借黎著,講緊夏天。

懶就懶啦。
美芝
失覺晒
Sor9原來5*捉字失狀元
HK天氣既夏天咁濕熱焗
唔講以為你get到冬天會濕熱焗
係你覺得可以、唔會凍親,同你覺得開始有d熱之間有好大一個空間,我冬天一樣可以3分2時間著一件衛衣搞掂,但著一件11oz既褸/一件薄既suede褸,都唔會令人熱,又或者著下corduroy/moleskin呢d睇落暖但其實唔係咁暖既野,一樣做到layering,好多時候就算唔係為左個氣溫而著,都會襯番個季節而著番特定texture,劃地自限一句車埋黎香港著唔到真係好撚on9。
自己講埋啲戇鳩論點就返嚟話我捉字虱清你係好野既
怕熱唔一定天氣好又係你講
著褸係虧又係你講
5*大師屈個屈字上位?
定偷換概念怕虧先著褸

你講玩T玩shirt分cutting 材料鬼唔知咩
我咪講緊簡約囉
我都講緊好難玩層次
你講分料分織就叫對左題?
我講主要睇天氣做人
你就搬龍門講到約女出海
不如講緊返工入凍倉啦
係喇係喇我好懶唔想搬龍門
唯一buy你既得晒鳩氣依句
睇完你打咁大段嘢,真係想問一問你中文閱讀理解係咪真係拎U如果唔係的話建議你返去學一學修辭
層次唔一定要疊到爆,同埋可以係同一件野上面用剪裁達成;同埋就算外國都唔會興同你夏天玩layering;另外我啱啱上面都有講,好多時出街都係喺室內,即係有冷氣,請問聲行商場、睇戲、食飯、行博物館有邊樣嘢係唔響室內進行?室內有冷氣仲要開到鬼死咁大帶件褸有問題?

你keep住只係挑對你有利嘅嘢走出嚟斷章取義,仲好意思走來話人搬龍門。
你都幾撚on9無撚腦
熱咪換衫囉
恤衫+jacket已經大撚吧變化啦
全世界得hoodie俾你揀?
唔建議
班垃圾已經唔係有無sense嘅問題
成班on9直頭無撚腦
講撚埋嗮啲全錯都仲死撐
LM
女權撚出黎講幾句
繼續呀 想睇你出醜
咦唔係屈緊我身子弱咩?
收左皮喇?

我有話一定係疊爆先係層次?
原來你D point靠偷換概念先成立到
仲好意思話我斷章取義
Ching面皮厚過777啵

層次係包括疊
但基於香港既夏天真係太熱
所以唔會優先考慮疊
你D外國係包邊到呀
簡簡單單就講日韓呢
我自己睇IG TW就成日見佢地玩layering喇
洗唔洗幫你包埋底話興唔興係跟季度喇

我由頭到尾都係講睇天氣為先
你自己就加料去睇戲出海
凍倉酒樓唔係室內?
挑大一大冷氣既地方有利既野黎講完全係你啵
你玩開回力鏢習慣打面?
再講
我有講過帶褸有問題咩
係你自己話我覺得帶褸=身子虧

玩夠偷換概念未?

由頭到尾不斷搬龍屋&偷換概念
5*收皮啦
你覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞