香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
樓上講咩關我撚事咩傻仔
識唔識比較下fast fashion brand價錢呀
同HM一樣咁撚屎料賣貴人幾倍

唔識出街都撳下你隻閪手去個網睇下啦
女裝都可以著得好 man
我都有follow開佢
仲有mark bryan
試下網店囉 但睇住係咪濕鳩淘寶貨
Gu員工
買親都係佢啲女裝 Cutting真係靚好多
完全聞到條友陣酸臭味
善用起底功能
小弟去開victoria secret 同6ixty8ight 買衫
咁最起碼,每個price range 都有2,3間?
又或者,At least 每5分鐘路程要有一間?

大佬你地講果d
唔係貴到閪咁,就係偏到閪咁
Sorry 真係見識小,不過我肯定喺香港,100個男仔未必有3個知咩係Take5
唔講真係唔知有呢d 鋪

唔講遠,講旺角尖沙咀
一出狗鐵站,已經每個出口都5間以上嘅女裝
旺中唔係嘢食就係女裝
Take5講真唔玩牛,唔玩銀器點會留意,本身間舖都要上樓,大佬好似銅鑼灣d 64書店咁
咁GU 呢
屌 Zara都有減到39蚊嘅時候你唔撚講?
淨係拎件tee黎講以為自己布料專家
事實上你班on9仔就係乜撚都嫌貴
我問緊樓上班人你又走黎答以為自己講fast fashion好撚醒唔撚關你事就咪撚答我嗲啦
實情就係女裝乜price range 都有
男裝就係好似你咁講
減價先有唔同range 囉
我係商家佬都唔開男裝啦
班男人有幾可洗肯洗錢買衫?
平嘅又話淘寶貨,貴又話人地料差
開咁多等執呀?
乜撚野叫潮牌
好撚柒呀屌你老母
咁樣襯好撚柒喎
咪撚出黎獻醜啦
所以咪話香港買男裝難
開多三倍男裝鋪(性價比一定低過U記)
你會唔會拎多三倍錢出嚟買衫?
定你純粹想有多三倍選擇但維持宜家嗰消費額?

商家見到三間鋪嘅消費力先會開三間鋪
唔係開嚟entertain人俾人齋揀無幫襯
嘩你勁嬲
其實你唔有優越感
我係貪靚女人黎
Engineer Garments/ Studio Nicholson嗰啲嘅男裝我都著
平時多數都係Harvey Nichols/ Lane Crawford/百德新街買衫
同我講fashion你應該有排都未夠班
你講咁多都係針對啲有心想打扮嘅人
但樓主係講緊啲普通人買衫 唔係特別追求呢樣嘢
根本唔係個個都想擺咁多心力時間喺著衫度
而平時喺街 女人衫鋪頭一定多過男裝鋪頭好多
呢個係咪事實?

唔使打晒稻草人話我係無品味垃圾嘅

重點
班撚樣入嚟自high 唔知做乜鳩
理撚得佢地去開d 咩特別鋪頭
事實就係男裝唔係周圍有
襯到成個大陸仔咁
咁著寧願著件tee算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞