香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
反而男裝太大件著唔落
利申158
笑撚左 你以為自己好有錢? 有幾錢 講黎聽下 垃圾
唔係樣衰先要更加識打扮咩
On9冇腦你對緊鏡講?
我話一件hoodie就出汗
唔代表我淨係著hoodie啵Ching
上網買啦
Farfetch兩日歐洲寄到
一路追po 都幾認同你嘅講法

其實熱天 就算你一定要tee 短褲波鞋
咁都仲可以有好多配搭
Print tee pocket tee henley neck stripe waffle tee
短褲 有outdoor 嘅 worker嘅 西褲款嘅
仲未講cutting

但好多回覆就講到tee同短褲係得一樣嘢咁
好似個色譜得紅橙黃綠青藍紫
無咗中間嗰啲
咁著嚟著去當然少啦 因為對於tee嘅認知就係短袖
短褲就係及膝或者高過膝頭
睇唔到每一個款嘅分別

再講上面話hoodie 搞掂
其實褸都有好多款
塊布厚薄都關事啦
再唔係著shirt當褸都得㗎 直間 格仔 淨色
有領無領 down button 都已經唔同style
但好多人都唔會理 覺得shirt就係正裝/番工

一係就會話hoodie方便易襯
咁一笠上去係方便啊
但褸/恤衫都唔係啲咩好煩複嘅嘢啫
同埋hoodie 都好多款啦
厚短身闊袖 80s 啲 貼身啲modern 啲
著番sweater玩print
鍾意sporty 著tracksuit又得

主要都係懶去睇 去增加自己嘅options
你覺得
其實個brand係唔差,但真無無咩character,

比較適合拎黎mix n match。

近排出d tee 加埋d條條fing,chic之堡貨色咁

同埋越黎越廁 clone android 不了
咁又唔係,冬天見住香港中上環鬼佬好多都著得好薄,什至著tee但隔離香港人著晒大褸好厚好似外國幾度咁,咁應該要鬼佬or香港人調理身體?
樣衰就整容加健身
講得啱
講得籠統就一句Tee啫,要講究嘅話淨係白色Tee已經可以好多唔同款啦

同樣係純白色冇Print冇袋冇logo嘅Tee
衫袖長短、鬆定窄、衫領點車、隻色有幾白、粗定滑、硬定軟..
加埋嘅combination可以係好歐美、阿叔底衫、踩板MK、家居、日系
不如你講下有邊啲靠外型搵食嘅名人係得個樣同身形
完全冇衣著打扮?
當然著衫根據自己身體狀況決定著幾多

但有時感覺中上環冬天鬼佬鬼婆著咁少,有比較覺得自己好似好弱要著多先暖

另外,唔一定健身既人,我覺得經常運動既人抗寒能力較高,所以感覺冬天特別著多衫既人身體較弱,即係我

Btw
我哋唔係名人嘛
仲有我上面都有講
著得靚其實係錦上添花
你本身差
著成套rick owen喺身都只會係肥堡
或者大坑wyman
18 19度都著down
我就番中環既,我只係講體質嘅嘢因人而異,有啲人係有啲人怕凍,但係極端例子永遠係少數
你不如自己睇返你上面啲post講左乜鳩線啦,咩香港天氣焗人唔玩得層次,咩冬天淨係hoodie夠做etc
想買修身啲手袖短啲有咩推介 唔好飛釘
gym撚想show肌
其實你有邊次comment係唔偷換概念
我post:你想有層次捱到濕身先
同唔玩得係唔同意思
可以照著,但cost係好易成身汗濕晒好唔舒服
捱到咪照著
畫公仔要畫出腸呀5*大師
我講緊我上年冬天大部份時間都係hoodie夠做
除左落雨個幾日要加料
上年呀Ching
定你get埋全球暖化未咁勁既冬天呀
你讀寫障礙定白內障呀5*大師
夏天有咩出街衫好睇
係屋企衫都唔想著
背心短褲鞋有冇邊個牌子款式/keyword 推介
同埋有冇邊d 帽係唔焗又好睇
化妝+女裝都OK
Initial
玩文字遊戲唔係咁玩㗎,自己講完啲嘢又唔認:

「HK天氣咁濕熱焗
基本就迫你行簡約路線」

依家又開始拉埋全球暖化黎講?
唔好玩文字遊戲啦
要copy就copy成句啦
『HK天氣咁濕熱焗
基本就迫你行簡約路線
你想有層次捱到濕身先』
可以照著,但cost係好易成身汗濕晒好唔舒服
捱到咪照著
中文5*大師仲有冇龍門要搬?

上年冬天2021唔算太凍
我平均日子一件hoodie夠做
相比起全球暖化未咁勁既冬天(大約2000)差好遠
個陣一件hoodie唔得
中文5*大師畫出腸喇
點呀去左日本未呀柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞