香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
屌真係好撚柒
得罪講句
淨句shirt都好睇過馬騮屎忽
想講女裝長褸一睇就知係女裝,男裝左襟搭右襟女裝右襟搭左襟,要靚去番啲正經牌子買就可以,大靚靚咳男裝大褸成衣牌子。
班潮童同班背心肌肉佬心態上都係比較有自信。
其實有自信都係好事來的,有佢地比較下係好事
唔同意,冬天成堆post叫凍,又一街羽絨。係無錯香港夏天係熱,但都有凍既時候,一日到黑話無機會著只係因為人懶。
我夠知有身型係好睇好多啦
兩者可以同步做㗎
一路操 一路著好啲咪得囉
你識揀料 夏天會舒服好多
eg. Linen/ seersucker/ 夏威夷裇

btw
最後嗰句咪就係
有身型+打扮>>>>有身型但係唔識打扮
唔介意俾錢嘅其實fashion-forward本地 tailor made男裝都好多, Anthology,Prologue ,Suit Artisan 。再高階訂造嘅有Armoury ,Bryceland
同意
女仔唔熱咩?仲要更加怕出汗添啦
都係藉口嚟
ad-lib? hisso?
咁當然有分夏冬季啦
凍天夾埋都未必有3個月
上年我一件hoodie都出汗
真係屌出聲
我好似未著過厚褸
頂多風褸加線衫
十度嗰兩日wfh
咁你應該去調理下身體而唔係懶天氣
牛巴
濕熱出晒名你話人懶天氣
留名睇你好似鏡仔咁
三十幾度睇你出大褸比我學下野
你挑錯機了
最深刻都係有幾日落雨
真係凍少少要著多件褸
其餘hoodie夠有突
多件都濕身
起一起底原來西裝皮撚
咁佢鍾意咪去著
我又唔會少忽肉
熱到濕身個個又唔係我
鬼唔知身形好睇會令外型好睇咩
但同衣著打扮完全兩個範疇嚟

身形靚嘅,識打扮唔會再加分咩?
身形唔靚嘅,識打扮就唔可以好睇咗?

再者,就算係simple到一件淨白色Tee
都有好多唔同cutting同mix and match啦
窄有窄嘅着法,闊有闊嘅着法
再襯唔同嘅下身,根本大把唔同combination可以討論

就咁撻個身形同樣子出嚟就咩打扮都唔使討論?
做唔到100分就唔值得拎高少少分?

都仲未計現實唔係個個人都淨係鍾意高大健碩
唔明十零度點解要著down
身體好覺得熱咪唔使著咁多囉
不如開新聞睇下冬天條街咩樣?仲細咩鬥著衫少
第一,怕熱唔等於身體好;第二,唔好將自己個case當general case
打埋鋪機先認真寫長啲
我講緊夏天濕熱焗行簡約mode
你就選擇性失明淨係講冬天
你新聞點睇我就唔知喇
乜鳩鬥衫少真係九唔搭八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞