香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
男人要型 練好個身型就夠
u記 zara HM 的素tee+老牛
夠你玩成個夏天
向有fashion sense嘅肌肉佬萬二分致敬
感激喺遊客面前為香港爭光
可惜眼見大部分d肌肉佬着衫都好柒
全部此住自己fit就街坊look or 運動look就行出街
頂盡配條slim fit牛仔褲
永遠唔會挑戰下唔同style
導致fast fashion黎黎去去都係出果d款
多d睇日本 外國網購

以前skinny 時代都可以玩下恤衫+loafers

而家aloha恤 唔夠大隻真係唔駛諗

夏天男裝都係咁 無乜玩法
beams成日覺得佢d料太厚,如果夏天香港著會焗
same 生活愉快好多
有冇韓仔啲嘅鋪頭推介
又係呢隻大飛狗公
又少款又貴 時裝界係咪性別歧視男性
又黎
我做gym 著T恤牛仔褲都夠做

我自己買衫通常幾百蚊,好多日韓貨,款多質地唔差,買多幾件都唔肉赤
男裝難買,我買衫俾老公就好捨得,買basic款,佢鍾意點襯都得
佢鍾意slim cut嘅嘢,某個designer brand 嘅經典牛仔褲佢有4條唔同色
Landmark Balmain 原本有男裝,早排因為少男仔買衫,轉咗只賣女裝
香港入嘅男裝顏色又悶,我老公鍾意粉色淺色衫,連Nike 衛衣都係ASOS先多粉色
做乜鳩⋯
我自己都有買 只不過講緊香港比起外國買貴少少

你就應該要大執架啦

佢package係屈
你平時著開咩style先
講真普通日系gu都夠做 再加少少accessories 就去到港女鍾意個種
咁靚仔
都唔洗做狗公啦
屌你咪撚學埋晒d支那嘢啦
留埋晒d冇意思嘅言
嘩屌你出一出街返嚟上熱門嚇撚死

追一追post 發現好多都係罵戰

但其實我係想問邊度買男裝方便
佢對眼靚到似小豬咁
明明乜都無做都放緊電
不會懷孕
人大咗啦 依家買衫都U記 COS大衫袋T都夠做 gu上身太唔靚啲料我買褲多
以前日韓都買 所以成日想睇下香港有冇似樣啲既小店推介btw accessories 邊到有我要補給
靚仔同高咪得囉 裝咩都好睇
點解beams要俾IT代理 自己過嚟開啦
你有錢mr porter都大把野買喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞