香港買男裝真係好撚難

823 回覆
2245 Like 118 Dislike
無得試size
一開始果d 討論真係唔洗理

我一開始已經講明
女裝由旺中幾10蚊,到名牌幾萬蚊,都大把選擇,仲要都幾靚又易配搭
相反男裝,一係就柒到仆街嘅cheap 野,一係就公廁,因為根本就無貨可以㨂
買日本衫無得試好易中伏,我幾年前重著緊美版m嘅時候,去日本買件xl已經窄到仆街
所以咪話,惡性循環
乜叉都話偏貴,到底幾錢先叫合理
男人好多都好hea,同一件衫可以着太耐,同女人唔一樣

我同我女朋友拍拖拍左十年,佢口頭禪係無衫著要買衫,我一直都覺得佢鳩噏,咁我地上年搬左出黎住,開支大左,佢都買少左好多,我都以為佢係咪真係無衫,上個星期搬屋,佢淨係衫都執左8大袋紅白藍膠袋出黎,我真係屌出聲,重一日到黑話自己無衫,我自問都叫會打扮嘅人,我連埋鞋都係得3袋
其實度自己肩寛就知要買咩size
例如我49cm 上網買衫會買大約54cm肩寛既size
咁就會有少少oversize 唔會好fit身

買得多就知咩size岩自己
Zara質地廢到賴屎,重要買件薄到底衫咁嘅tee都159,我上個星期係u記買左件闊身tee,舒服到仆街,夠厚又唔熱,都係79
叫佢買返u記算啦
我可能高但係膊唔夠闊,成日一係就夠長唔夠闊,一係就合身唔夠長
唔同質地襯唔同嘢姐
真係抵香港少男裝
https://www.facebook.com/100044324295187/posts/535307897956682/?d=n

淨係見佬訊呢個po 都俾人屌,就知某啲港男係無得救
我自問着衫都算小心,但zara d衫真係好易”wer”,不過牛同嬲嗰d佢係有水準,我單純講tee
幫緊你導讀又唔撚覆
dnlm弱智仔 你呢啲就真係稻草人啦驚你過嚟咬人咩
傻閪女人 蠢撚到 無撚腦
好多人都覺得大隻可以搭救到着衫,其實真心講,身高先至最緊要矮但大隻重衰過矮但瘦身材
on9 貴係講緊呢個佢比呢個quality貴
On9 樓上大把人講咩brand都話貴
根本香港就大把男仔唔係79蚊件tee都話貴
話人之前用下你個腦啦on9仔
唔講u記 gu h&m
連鎖global work niko and pull&bear bershka cotton on 有幾多巴打認真睇過啲衫
想要本地牌子既 都有 hisso adlib
網購zalora asos買完唔鍾意仲可以免費退貨
男裝係無女裝多花款 但都未至於好難買掛
痴撚線依個post 好多妖
你地當迪卡儂死㗎?
唔好又彈出黎嫌貴啊拿
又要平又要多款你地係啱呢啲貨色㗎咋
反正文塞既人著乜都柒㗎啦
好怕啲人話舒服/方便 跟住就著啲快乾衫出街
著一件恤衫會有幾唔舒服
扣多幾粒鈕又幾唔方便
因為女人嘅錢係女人嘅錢 而你嘅錢都係女人嘅錢 明就明 唔明就唔明
啲女人鐘意買衫
啲商家佬梗係出女人衫

男人鍾意買衫
咁佢哋咪出多啲囉
近幾年啲款差左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞