PS5 機主討論區 (64)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
XGP對INDIE好大幫助就一定嘅, 隨時一入就回本
但唔好話3A, OUTRIDER呢個級數嘅GAME首發入XGP 出左過左8個月都未賺到夠開發商分紅條線, 入XGP個保底都唔保證回到成本

我上面個REPLY只講第一方, 無提過第三方
你話叫第一方大作唔入XGP就無可能, MS第一方首發即入XGP係賣點 點會可以唔入
HALO INFINITE 呢啲頭牌 一定係好有心機整出黎
個game list 暫時冇乜料到,日系game 太少,繼續觀望等full game list , 反而成段野最有興趣係依樣↓

此外,之前從初代PlayStation和PSP購買了數位版遊戲的玩家不必另外購買或註冊PlayStation Plus,即可在PS4或PS5上玩這些遊戲。當這些遊戲在PS4和PS5上推出時,如果玩家已經擁有該遊戲的數位版本,則可前往PlayStation Store免費下載主機版本。有些遊戲也可供個別購買。

真心要多謝軟硬可以迫罪大條白豬CEO開返個模擬器俾ps4 ps5
想玩返闇魂獻祭同DJ MAX[sosad

但闇魂獻祭我係買實體版 sad
新機有咩要搞
我最想佢開返ps classic store 係web , 而家只可以係vita 同ps3 買同download, 又唔俾用信用卡同PayPal, 想洗錢都麻煩
用戶數上睇可以賺得多過MS, 但如果到最後係只係-100000同-500000嘅分別
咁就唔係賺多啲而係蝕少啲
MS財報無清楚寫XBOX部門/XGP嘅利潤, 真係判斷唔到

無玩GT7, 睇人講係想呃人課金所以SET到難拎錢, 最後比人屌到改返去?
如果我而家join想問下係咪有免費FIFA22?
同埋係咪我一個月後唔續就會冇左隻game?
如果你話subsrcibe係會大賺嘅
我相信SONY一樣推到PSNOW全世界都係, 老任亦都一早跟左
唔會無左
你之後再比錢買PS+會員 有效期內都可以開返隻GAME
將隻糞作Halo Infinite轉做Forza Horizon 5唔該
個list好滿意喎
出面班友做乜鳩
xgp 班友有無望過
入面無乜game好玩個喎

Xgp有咩game 好玩?
個list好滿意喎
出面班友做乜鳩
xgp 班友有無望過
入面無乜game好玩個喎

Xgp無咩game 好玩?
玩得Djmax正路都有買Ps4果隻買齊Dlc

Btw果陣都好似未係好興玩數位版
成屋都Umd
有咩game好玩
咁我又無喎 DJMAX我淨係玩過PSV版 好鬼正 前後捽

頂 不如佢畀我交出實體卡換code download數位版啦 我啲game card仲係度未掉
緋紅
R6e
B4b
Forza
Ea 隻單機星戰

我用pc重有aoe4
PS做左SONY梁柱好耐, 講近2年
20年度佔左利潤3成
21年度G&NS利潤3461億YEN, 排第2嘅係影視 2174億YEN
所以PS一旦爆死SONY一定會仆街
MS XGP宜家做緊嘅野都係燒錢搶市佔, 同其他行業搞嘅訂閱制開局一樣
十蚊3個月 舊幾水一年嘅優惠價, 現階段根本就無可能係賺緊錢
但佢有鈔能力可以慢慢燒, 燒到賺為止 亦唔會影響成間公司嘅運作/資金流

GT7咁玩法, 抵比人屌 正價買隻課金GAME/ONLINE GAME安裝碟返黎
買多個moon
暫時好似中級plan最抵玩
其實GT7好多車都係百零二百萬cr 一場三四萬好快買到 只係啲特別珍藏車先千幾萬 但嗰啲唔係咩快車 睇你集唔集郵咁解 嗰啲車唔係必要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞