PS5 機主討論區 (64)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Vg 289q真係幾抵玩
只要兩隻ps5 game未玩過 其實都抵呀 仲要會更新
要全部自家game首發免費 財力Sony邊有得同Microsoft玩呀
不過人心態就係想全部game免費 就叫好多game玩 呢樣野Xbox無可否認真係識做marketing
price.com睇賣3100-3200
明明我上年買係2700
舊mon都加價
我反而覺得對於已經返緊工的人來講, 依d plans 其實都唔會好吸引, 因為隻game 只係暫時俾你玩, 而唔係永遠屬於你

對於返緊工的人, 最大敵人唔係錢而係時間, 你限我幾時之內要玩完隻game, 同埋有可能之後會玩唔返, 吸引力已經有限

對學生來講應該就好正
16號攞機,玩玩下無啦啦自動進入待機模式,明明打緊玩緊,又較曬永不進入待機模式,玩半個鐘自動熄一次係咪壞鬼左可以攞去整
我都係上班一族 我玩完一隻完整GAME起碼要2個月
不過我估上架時間最少都有一年掛
倒返轉啦

學生得閒冇錢
追新game即爆放二手

返工冇時間大把錢
新買game唔開 到玩變舊game
長sub 等放假先玩
仲有舊game 懷舊
到落架仲想玩就會買
想問買ps5 用有plus ac login 就會送20隻game?

但係個堆game 都已經大部分同plus extra 重覆既?
DLLM 得炒狗抽到,
出乜撚野PLAN都無撚用啦.
呢兩個月呢道都多左好多抽到
有野想請教下各位巴打

小弟尋日去左拎機ps5 咁屋企電視就長期俾兩老用…
焗住要Remote落部MacBook pro玩 (M1)

問題黎了 一連就起哂格 過幾秒就斷鳩埋線
之前一直用PS4 Pro玩都無問題

有無方法解決呢
本身我都係你咁惗
但玩過Pc pass就知其實返工都好岩
因為返工好多時唔會妹隻game, 由其coop 個d,一星期得幾晚同fd玩2個鐘
玩完就下隻
買個部電視
窮撚一名 屋企細無位擺
買個MON
窮撚好恰啲咩
買個便攜mon
1)買新TV
2) 買新Mon
3) 搶番部電視

用remote play 好易Lag
你玩得remote play都唔追求畫質 買個薄薄地果D 千頭都有
第一方首發免費其實就即係變大鑊飯
宜家啲第一方成本咁高, 到時3,4千萬正價用戶都唔知回唔回到本
就算MS咁有錢宜家都大把第一方慢慢磨起唔到貨 延完又延, 更加唔好話SONY
呢啲野出去講就實比人咬, 會話間廠搵幾錢唔關玩家事
屌 間廠搵唔到錢仲點會咁好心整到正野比人玩呀, 變晒打工心態交到功課就算
只要兩隻ps5 game未玩過 其實都抵呀 仲要會更新
要全部自家game首發免費 財力Sony邊有得同Microsoft玩呀
不過人心態就係想全部game免費 就叫好多game玩 呢樣野Xbox無可否認真係識做marketing
第一方首發免費其實就即係變大鑊飯
宜家啲第一方成本咁高, 到時3,4千萬正價用戶都唔知回唔回到本
就算MS咁有錢宜家都大把第一方慢慢磨起唔到貨 延完又延, 更加唔好話SONY
呢啲野出去講就實比人咬, 會話間廠搵幾錢唔關玩家事 玩家有得平玩就係贏家
屌 間廠搵唔到大錢仲點會咁好心機整到正野比人玩呀, 變晒打工心態交到功課就算
冇料咪唔好搞pass
或者行其他方向

佢出得pass 就預左比人同m$直接比較
好難用財力黎做藉口

平時都識講冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽
無用嫁啦 出幾多自家GAME D人都係一句彈埋黎唔係首發免費 又屌一輪
是實係m$有
你冇
直接對手人地做到你做唔到就預左比人屌嫁啦
都睇得出係消極應戰,只係將本身嘅PSNow同PS+整合再加少少料
上面我都只係講緊唔會首發免費嘅理由
佢會比人比較 比xgp差就一定嘅,我亦無講過呢個service正過xgp之類嘅垃圾說話
我係度都講左好多次我只會keep essential唔會升上去

而你最後嗰句,subscribe就sony psnow出早幾年嘅
佢又唔係話自己勁過xgp,點解係"冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽"
因為唔係最top所以就要執柒左個psnow唔好再玩subscribe
netflix HBO D+嗰啲,係咪做唔到最top嘅都係“冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽” 唔應該做落去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞