PS5 機主討論區 (64)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
舊game 得Ape Escape 同Ape Escape 2 有興趣
PS5 Game Returnal 1隻都抵番
不過好多都玩過......
對新入手PS5 既人會幾吸引. 不過打開機就普普通通
捉馬嬲係咪出到3?
而家咁睇都至少要等一年先有得玩
碟版都唔知俾人輪咗幾多次
如果唔駛等咁耐就好好多
有咩電腦mon好推薦
用電視玩得好唔舒服
佢得1個月 1季同1年plan
除非新會員,舊會員個會藉到期日咁零丁
真係唔知佢點計條數
說好的ps2 game一隻都冇,係咪我眼殘

官方係咁寫
捉馬騮
用緊
Mon: ASUS VG289Q
TV: Sony X90J
之前有人話過通常係每月最後個一日
電腦mon 聲音點輸出?
帶耳機?
個mon直接出聲囉
唔你問咩
我係用DAC 出聲

A2+ Speaker 駁DAC

DAC 用USB 駁電腦
用RCA 轉3.5 駁Mon

Mon HDMI 駁 電腦, Nintendo Switch, PS5
因為有d mon 冇喇叭
咁買你個個 穩陣唔洗再買轉插器
如果咁就係full list
我就唔會買
啲game都玩過晒
Demon’s Souls 同維京紀元都有
ps5 > hdmi 電腦mon > 3.5mm線(公對公) 插 電腦輸入port > 電腦輸出port 去喇叭
呢個mon個聲就一般般
建議你上網做下research先
之前都係呢度啲人介紹有4k60hz cp值高先買
今次新訂閲制對新console玩家真係好吸引
五舊水玩到demon’s souls 對馬 god of war
horizon tlou 維京 hollow knight rdr2 uncharted
等等j
join一年玩齊呢堆好夠皮
但對於我呢啲一出就join ps plus 買首發game加二手
裡面既game八成已擁有或者已經玩過
我哋呢類人反而唔想要一線3A大作
係想要二線/日系/一出太貴性價比太低(eg xx無雙 日漫/動畫game等等)既game
呢堆冇咁濟
希望呢個list唔會exactly day one list
如果唔係都冇乜興趣
又話會indie game? 定係個list未齊?
XGP最吸引其實係一堆indie game....
係咪一買就一年
1個月HK$75 / 3個月HK$215 / 12個月HK$515
點解咁多人會以為呢個就full list
一開始就講左第二級有400+的game
連登不嬲多文盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞