[自由了] 請你好好放低, 其實分手又有乜好怕喎?

1001 回覆
11 Like 2 Dislike

我第一次睇佢
點解我相信佢係因為佢講我同男朋友嘅野好準
佢話佢係一條雙妻命
的確我同佢一齊嘅時候有兩次都要分手
兩次佢都搵返佢個ex
有一次仲要係我同佢好反嘅時候
佢地仲係保持聯絡緊,佢仲約ex出嚟食飯

唔緊要架 俾啲時間去證明下
真係無嘅時候咪move on

絲打你果個咁..真係希望你可以好好咁放低 芬姐既一席話都應該幫到你
我都係第一次睇佢 佢講我其他野講得好準丫
但講我ex又話好大機會會番黎 又話佢未有咁快有其他對象..但已經有個新女(雖然佢地未一齊)
所以...我已經當芬姐係一時算錯咗我同佢

佢叫我最好十月先拍拖
仲話呢個男仔米七幾高 內雙或者單眼皮 面型長長
而呢排的確有一個咁嘅男仔問我同事拎我電話
不過個男仔無搵過我,我哋都無傾過計
順其自然
絲你都要加油呀

講到我都心郁郁想去睇下芬姐

我睇完之後個心舒服咗真係好多
其實我心裡有個譜,知道我同佢無可能一齊返
可能我只係需要個人嚟指點下我
話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?
芬姐300蚊 喺旺角匯豐行去朗豪坊果條巷仔度 紥孖辮

其實係我搵佢
放唔低

成個月嘈同冷戰 仲有分手真係好辛苦
但我唔想冇左

絲打你果個咁..真係希望你可以好好咁放低 芬姐既一席話都應該幫到你
但講我ex又話好大機會會番黎 又話佢未有咁快有其他對象..但已經有個新女(雖然佢地未一齊)

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

其實係我搵佢
放唔低

但我唔想冇左

仲有野可以做到既就做埋佢
只要佢唔係討厭出黎見面既 咪繼續
加油呀!

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

其實係我搵佢
放唔低

但我唔想冇左

加油呀!

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

其實係我搵佢
放唔低

但我唔想冇左

加油呀!

我依家都係無時無刻自己流眼淚
都會諗起某個畫面 佢講既說話
呢一世都記得 一諗起就會喊..
佢依家有冇新目標?冇咪大家keep住見 舒服咁相處下

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

其實係我搵佢
放唔低

但我唔想冇左

加油呀!

你地仲keep住見面?

其實係我搵佢
放唔低

但我唔想冇左

加油呀!

咁可能依家你地以朋友關係相處下會好啲..
將來既事將來再算

其實我都係一時時 有時係突然諗通 但之後又灰 又好掛住佢 唔想接受

第一次失戀, 突然覺得愛情唔可以盡信, 學阿媽咁講: 今日唔知聽日事

已經試過好多次比人飛 但都係咁痛 決心唔再咁易信人

以前以為愛情好簡單, 但上黎睇得多人分享, 先知各種分手原因都有

我心情同你地一樣 好飄忽
上一秒仲笑緊 下一秒可能又流眼淚...
我以前都以為兩個人專一就可以行到老,結果仲有咁多問題可能出現
相愛難 相處更難

以為大家相處得自在 舒服就夠

我以為大家愛對方就夠 咁樣真係太天真 原來仲有其他原因

係.. 覺得夫妻可以結到婚, 婚後仲kp到好犀利

我第一次睇佢
佢話佢係一條雙妻命
兩次佢都搵返佢個ex

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

我睇八字500
加油啊!
點解佢唔可以原諒我多一次 在於屋企同異地問題我真係好難堪 點解唔可以忍一忍 愛唔係可以勝任一切嗎💔 咁小事已經被打敗左真係好傷
點解佢唔可以原諒我多一次 在於屋企同異地問題我真係好難堪 點解唔可以忍一忍 愛唔係可以勝任一切嗎💔 咁小事已經被打敗左真係好傷

淨係你愛佢冇用架

I know that feel
一方不斷付出 為對方好 段關係係唔健康
如果大家都唔付出 我覺得段關係梗加垂死
以前有時都唔知佢點諗 唔想我做咁多 咁真係好咩
段關係咁空白真係好咩

可能我有啲港女啦
我覺得做女仔嘅點都希望生日呀呢啲特別日子可以收到小禮物,哪怕係一粒糖。
我自己係學生無咩錢,我都會整啲嘢氹下佢開心,小小心意,但係佢基本上係無。
我祈望嘅係個心意
但係就算我講過兩三次佢都係無改變
然後我就覺得好攰,好難行落去
所以就算

卡呢 我只係收過一張聖誕卡
我都唔知話佢懶定咩好 讀文科字都唔寫比我
我個陣仲傻仔咁 特別日子都準備下卡呀 手工禮物咁
真係on99 諗返起咁多心機放左係一段冇意義 冇回服既關係到 真係on 撚79
都係想佢愛下我姐

好有同感

都唔知話佢地自私定係唔識拍拖好
如果係鐘意對方 點解唔會記得特別日子 點解唔會想為對方付出
如果唔係鐘意對方 就咪撚開始啦仆街 想有個人關心下你 朋友都做到啦 點解要玩9我呢d毒撚

依家連關心佢都唔得
或者得到果少少回報 我已經心滿意足
點知原來係比pat屎我去自己面對

最弊係 佢只係鍾意你 而你已經唔只係鍾意

其實點解會想自己一個
管得你太多?

大家嘅思想,意向越來越唔同
佢想我做嘅我做唔到,同樣地我想佢做嘅佢唔會做
大家都成日為同一類嘅事爭拗

可能分開對大家都會好過啲

某程度上我都因為咁分開
始終明佢原因 但唔明佢感受
我以為肯為段愛情改變自己做好啲 佢就明白 會令自己愛番我多啲
點知到頭來係我白白咁付出
唉啱啱分左一個月太多感觸
每一日望著個天光再發夢夢到佢再醒
每一日都好撚難受

我唔知佢明唔明點解我要做呢個決定
當自己不停付出又期望佢可以改變
但係到頭來佢仍然無動於衷嘅時候,我真係好攰
我知道佢愛我
但係一定唔係最愛
如果佢肯變下,可能我地可以繼續落去
不過佢覺得自己性格係咁就係咁,唔需要變

佢仲話我係咪玩佢感情
玩佢嘅話我唔會主動話一齊去旅行然後自己搞哂所有野
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
佢覺得自己唔應該因爲其他人而改變自己性格或者諗法
或者係我呢個一直付出既唔值佢咁做啦
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學
但佢覺得依個係我本質, 改左就唔再係我
拖拉期間我未諗通, 但過左幾日, 我終於明白佢想要段點既關係
點解佢唔肯俾機會我去證明 我明白佢想要d乜..

我都一樣...我日日不停反省 甚至覺得佢咩都唔使改 我可以就晒佢,但佢就睇死我改唔到...佢覺得放棄易過解決問題
轉個頭就識新女準備重新開始
但其實..以佢既性格 佢又堅持自己改唔到,就算同其他人重新開始 都唔會work..一有問題就走

我啱分手個個都係..

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

話我知我個決定係啱掛
放都放得容易啲

你地仲keep住見面?

我睇八字500
加油啊!

下!有唔同架咩?我以為得一隻 因為佢冇問我

大家嘅思想,意向越來越唔同
佢想我做嘅我做唔到,同樣地我想佢做嘅佢唔會做
大家都成日為同一類嘅事爭拗

可能分開對大家都會好過啲

某程度上我都因為咁分開
我以為肯為段愛情改變自己做好啲 佢就明白 會令自己愛番我多啲
每一日都好撚難受

我知道佢愛我
但係一定唔係最愛

佢仲話我係咪玩佢感情
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學
拖拉期間我未諗通, 但過左幾日, 我終於明白佢想要段點既關係

我都一樣...我日日不停反省 甚至覺得佢咩都唔使改 我可以就晒佢,但佢就睇死我改唔到...佢覺得放棄易過解決問題
但其實..以佢既性格 佢又堅持自己改唔到,就算同其他人重新開始 都唔會work..一有問題就走

我啱分手個個都係..

咁你依家點?仲有冇搵佢?

某程度上我都因為咁分開
每一日都好撚難受

我知道佢愛我
但係一定唔係最愛

佢仲話我係咪玩佢感情
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學

我啱分手個個都係..

有睇我ig.. 有覆wechat.. 大家不吵不鬧.. 只係好陌生嘅朋友咁傾計 我好唔習慣 好想講一句我真係好掛住你 但係已經無可能咁講我好後悔佢當初去玩女我要拆穿佢並且佢求我原諒嘅時候我無原諒佢我真係後悔 打緊呢段野我都已經忍唔住喊 我都唔知想點..... 佢同我講等我十月番香港返學再睇下佢仲有無feel.. 我覺得根本唔大可能了..

我知道佢愛我
但係一定唔係最愛

佢仲話我係咪玩佢感情
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學

我啱分手個個都係..

有睇我ig.. 有覆wechat.. 大家不吵不鬧.. 只係好陌生嘅朋友咁傾計 我好唔習慣 好想講一句我真係好掛住你 但係已經無可能咁講我好後悔佢當初去玩女我要拆穿佢並且佢求我原諒嘅時候我無原諒佢我真係後悔 打緊呢段野我都已經忍唔住喊 我都唔知想點..... 佢同我講等我十月番香港返學再睇下佢仲有無feel.. 我覺得根本唔大可能了..

我好迷茫 我都唔知我到底應唔應該去等佢 如果佢無等我 我又要傷心一次 我真係受唔起😭

佢都係唔想爲我變
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學

我啱分手個個都係..

我好迷茫 我都唔知我到底應唔應該去等佢 如果佢無等我 我又要傷心一次 我真係受唔起😭

隨心 隨緣
今日去咗芬姐到算八字(佢係朗豪坊附近一條行仔擺檔)
佢問我有無男朋友,我話琴日分左手
然後佢我比男朋友出生年月日佢
結果佢話長痛不如短痛,我同佢係夾唔嚟
佢叫我放手,唔好留戀
即使同佢結到婚都只會離婚收場
當下覺得放低咗舊大石

我分咗手之後都有睇芬姐
佢係咁話我同呢個未完 佢不停強調我ex好大機會會番黎..果一刻我都係平常心 但有啲希望咁
但依家分咗一個月..我開始諗可能芬姐一時失手算錯咗
所以我都係好好放低 順其自然把啦

我第一次睇佢
佢話佢係一條雙妻命
兩次佢都搵返佢個ex

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

我睇過芬姐一次,然後陪朋友睇,發現佢同我同朋友講既大致一樣。。可能我同朋友同年掛,但令我懷疑佢講野好大路!
今日去咗芬姐到算八字(佢係朗豪坊附近一條行仔擺檔)
佢問我有無男朋友,我話琴日分左手
然後佢我比男朋友出生年月日佢
結果佢話長痛不如短痛,我同佢係夾唔嚟
佢叫我放手,唔好留戀
即使同佢結到婚都只會離婚收場
當下覺得放低咗舊大石

我分咗手之後都有睇芬姐
佢係咁話我同呢個未完 佢不停強調我ex好大機會會番黎..果一刻我都係平常心 但有啲希望咁
但依家分咗一個月..我開始諗可能芬姐一時失手算錯咗
所以我都係好好放低 順其自然把啦

我第一次睇佢
佢話佢係一條雙妻命
兩次佢都搵返佢個ex

佢叫我最好十月先拍拖
順其自然
絲你都要加油呀

我睇過芬姐一次,然後陪朋友睇,發現佢同我同朋友講既大致一樣。。可能我同朋友同年掛,但令我懷疑佢講野好大路!

占卜不嬲都講大路野
中就信到十足
唔中就當失手
早幾日分左手 呢幾晚都訓得唔好 成日夢到佢
無乜胃口食野 個心那住那住 好怕見到d同佢有關的野
奈可我好多野都係同佢一齊買
一齊左4年了 呢4年基本上所有野都係圍繞住佢
依家好唔慣
依家好唔慣

我都係4年⋯⋯令自己忙d就ok
依家好唔慣

我諗住每日放工都去做運動,搞到自己好攰,可能會訓得好d
但我仲未諗到點收拾同佢有關的物品,成間房都係
依家好唔慣

我都有⋯⋯有用既我都照用
依家好唔慣

我都有⋯⋯有用既我都照用

都係既,唔通丟左佢咩
我知佢屋企人有上連登,如果睇到呢個post可唔可以幫我同佢講句 其實我仲係好愛佢嫁
分左一個月都放唔低 唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞