[自由了] 請你好好放低, 其實分手又有乜好怕喎?

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
岩岩分手 一齊左7個月 但完全無傷心 到底係點解

頭一兩日甚至個下我都冇乜感覺,係之後個幾日黎料,不過都唔算好傷心,唔知點解會咁

唔傾咪仲衰..連磨合既機會都唔俾大家
我依家諗完 同佢講佢唔改都得架 我就晒佢都得架
但都冇用啦..新人係冇缺點架嘛佢覺得

其實你點講都無用, 佢心意已決, 唯有行動俾佢睇

冇錯,所以我依家努力做好自己 立定決心改變自己,唔係為咗等佢番黎 我唔會等,雖然佢自己都話第時一定會後悔一定會番黎搵我,但我唔會期望再同佢有啲咩 只係做好自己
再加上 佢有話過將來都會想知我過成點 想知我有咩事發生,可能佢會偷偷地留意我掛,不過都唔重要 最緊要對得住自己 唔好俾自己後悔
各位巴絲打 我地一齊加油!!!

我同你處境幾乎一樣 只係我改變自己唔淨為想自己更加好 係想追翻佢翻黎

same
between 係唔同post去見到你, 覺得同你情況相似

大家都係絲?其實有需要既話 我地可以約出黎傾 互相扶持下 加油

絲 拍左6年半 分左大約一星期

你地拍咗咁耐...佢都唔會咁易放低既,你努力改變自己先 慢慢佢會知道你真係有改 但要時間去證明俾大家睇
分咗一個星期應該仲係好辛苦...我啱啱一個月都仲係成日喊
如果你想多個人陪既 可以tg我
呢個時間真係要多啲人陪伴

加油呀...我分咗手兩個星期...最難捱係朝早起身嘅時候,覺得所有嘢都變咗,其他時間就要keep住搵嘢做

頭一兩日甚至個下我都冇乜感覺,係之後個幾日黎料,不過都唔算好傷心,唔知點解會咁

我同佢7個月以黎淨係見過3次 約親都係話睇下點先 開頭我都會KEEP住約佢 但慢慢我都開始半放棄 到而家岩岩分手 睇到MESSAGE嗰下係 > >

我同佢7個月以黎淨係見過3次 約親都係話睇下點先 開頭我都會KEEP住約佢 但慢慢我都開始半放棄 到而家岩岩分手 睇到MESSAGE嗰下係 > >
覆多左SORRY
覆多左SORRY
想搵D嘢學打發時間又唔知學乜好

係,可以做自己
但係就無咗個家人咁
唯有做返多啲同佢一齊個陣佢唔俾我做嘅野令自己開心返

其實點解會想自己一個
管得你太多?

大家嘅思想,意向越來越唔同
佢想我做嘅我做唔到,同樣地我想佢做嘅佢唔會做
大家都成日為同一類嘅事爭拗

可能分開對大家都會好過啲

某程度上我都因為咁分開
始終明佢原因 但唔明佢感受
我以為肯為段愛情改變自己做好啲 佢就明白 會令自己愛番我多啲
點知到頭來係我白白咁付出
唉啱啱分左一個月太多感觸
每一日望著個天光再發夢夢到佢再醒
每一日都好撚難受

我唔知佢明唔明點解我要做呢個決定
當自己不停付出又期望佢可以改變
但係到頭來佢仍然無動於衷嘅時候,我真係好攰
我知道佢愛我
但係一定唔係最愛
如果佢肯變下,可能我地可以繼續落去
不過佢覺得自己性格係咁就係咁,唔需要變

佢仲話我係咪玩佢感情
玩佢嘅話我唔會主動話一齊去旅行然後自己搞哂所有野
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
佢覺得自己唔應該因爲其他人而改變自己性格或者諗法
或者係我呢個一直付出既唔值佢咁做啦
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學
但佢覺得依個係我本質, 改左就唔再係我
拖拉期間我未諗通, 但過左幾日, 我終於明白佢想要段點既關係
點解佢唔肯俾機會我去證明 我明白佢想要d乜..

好明
我ex當初都話 唔想我再為佢改到冇左自己 令佢覺得好內疚 令我好辛苦
其實我心底又冇話覺得好辛苦因為我想大家開心 就係磨合
但佢咩都唔肯講又唔願同我溝通
明明旅行大家可以好開心一句鬧交都無
點知最後會變成陌生人

機會都無比我
又係我啊 想呻下
尋日發夢見返同佢有傾有講
仲同佢媽咪傾計

起身嗰下忍唔住流眼淚
放過我啦 反正都唔會返黎我身邊
唔想記住你啊
你鍾意啲玩得既女人嘛

所以決定今晚跑步出一身汗
又係我啊 想呻下
尋日發夢見返同佢有傾有講
仲同佢媽咪傾計

起身嗰下忍唔住流眼淚
放過我啦 反正都唔會返黎我身邊
唔想記住你啊
你鍾意啲玩得既女人嘛

所以決定今晚跑步出一身汗

加油 如果對方已經唔再愛既話 就好好愛自己

跑下都好

真係鍾意你極有限,鍾意一個人點會係咁樣
好似我成日都同自己講佢冇想像中咁鍾意我,
因為相處個陣有啲細節位你一定感受得到。
都好嘅,何必同個根本唔在乎自己嘅人拍拖

真係鍾意你極有限,鍾意一個人點會係咁樣
好似我成日都同自己講佢冇想像中咁鍾意我,
因為相處個陣有啲細節位你一定感受得到。
都好嘅,何必同個根本唔在乎自己嘅人拍拖

同佢一齊嗰陣我覺得同單身無分別 有次佢IG直播緊我係佢直播問佢野
佢唔理我個留言 完左直播先用wtp同我講返話好多朋友睇緊 費事啦
其實我究竟係佢邊個

其實你點講都無用, 佢心意已決, 唯有行動俾佢睇

冇錯,所以我依家努力做好自己 立定決心改變自己,唔係為咗等佢番黎 我唔會等,雖然佢自己都話第時一定會後悔一定會番黎搵我,但我唔會期望再同佢有啲咩 只係做好自己
再加上 佢有話過將來都會想知我過成點 想知我有咩事發生,可能佢會偷偷地留意我掛,不過都唔重要 最緊要對得住自己 唔好俾自己後悔

我同你處境幾乎一樣 只係我改變自己唔淨為想自己更加好 係想追翻佢翻黎

same

大家都係絲?其實有需要既話 我地可以約出黎傾 互相扶持下 加油

你地拍咗咁耐...佢都唔會咁易放低既,你努力改變自己先 慢慢佢會知道你真係有改 但要時間去證明俾大家睇

我擔心就算佢諗起我, 佢會覺得自己只係唔捨得, 而唔係仲鍾意我

其實點解會想自己一個
管得你太多?

大家嘅思想,意向越來越唔同
佢想我做嘅我做唔到,同樣地我想佢做嘅佢唔會做
大家都成日為同一類嘅事爭拗

可能分開對大家都會好過啲

某程度上我都因為咁分開
始終明佢原因 但唔明佢感受
我以為肯為段愛情改變自己做好啲 佢就明白 會令自己愛番我多啲
點知到頭來係我白白咁付出
唉啱啱分左一個月太多感觸
每一日望著個天光再發夢夢到佢再醒
每一日都好撚難受

我唔知佢明唔明點解我要做呢個決定
當自己不停付出又期望佢可以改變
但係到頭來佢仍然無動於衷嘅時候,我真係好攰
我知道佢愛我
但係一定唔係最愛
如果佢肯變下,可能我地可以繼續落去
不過佢覺得自己性格係咁就係咁,唔需要變

佢仲話我係咪玩佢感情
玩佢嘅話我唔會主動話一齊去旅行然後自己搞哂所有野
好心痛,你以為佢明白你
但係佢無

佢都係唔想爲我變
佢覺得自己唔應該因爲其他人而改變自己性格或者諗法
或者係我呢個一直付出既唔值佢咁做啦
又或者係我根本唔適合佢
我嘗試明白同體諒佢
佢又為呢段感情做過啲咩
唉屌今日特別多野想講

我願意為佢佢去改 去學
但佢覺得依個係我本質, 改左就唔再係我
拖拉期間我未諗通, 但過左幾日, 我終於明白佢想要段點既關係
點解佢唔肯俾機會我去證明 我明白佢想要d乜..

好明
我ex當初都話 唔想我再為佢改到冇左自己 令佢覺得好內疚 令我好辛苦
其實我心底又冇話覺得好辛苦因為我想大家開心 就係磨合
但佢咩都唔肯講又唔願同我溝通
明明旅行大家可以好開心一句鬧交都無
點知最後會變成陌生人

機會都無比我

一直以為關係好穩定, 但只係2個月就突然朋友都唔係
佢曾經俾過機會大家, 但我當時未諗通, 唔明佢想要點既關係
搞到好chur佢, 大家都辛苦, 最後佢就唔想大家咁辛苦⋯
有冇人定義下點先叫chur

我估.. 問第1次係正常, 第2次覺得煩, 第3次已經係chur
留名

覺得世上無真愛
行下山幾好架
係路途中會啓發好多野

我一齊左九個月 一個星期內都調整到自己 但明明分手果陣個心好痛痛到癲 可能認清左事實 已經無可能再一齊
又好似分手果日係佢屋企附近行
仲要突然落好大雨

same

加油呀...我分咗手兩個星期...最難捱係朝早起身嘅時候,覺得所有嘢都變咗,其他時間就要keep住搵嘢做

我都係朝早起身果下最辛苦 仲要晚晚都夢到佢 所以一醒就好辛苦
其他時間我都瘋狂搵人傾計

same

我擔心就算佢諗起我, 佢會覺得自己只係唔捨得, 而唔係仲鍾意我

如果佢真係唔鍾意你 其實你做咩都冇用,你仲有冇咩想對佢做/想同佢講?做埋先
做好自己 佢如果仲鍾意你既話 一定會番黎

我估.. 問第1次係正常, 第2次覺得煩, 第3次已經係chur

我ex最後都有同我講 佢話問第二次已經覺得煩會燥底
一早唔講...咩都積埋積埋
今日就係同佢分手一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞