[露營師] 第31個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
係,passer有現貨,同埋佢話如果唔用前廳既話apus同passer分別唔大
最後狗衝左passer, 啱啱收到貨
無用過鋁pole呀
不過買pole 記得買最長可以set到130/135 cm個d款
125起營會塔塔地
除非支pole淨起營唔用來行山, 否則買MSR或者其他牌子出既短天幕高仲好, 唔係個個人成米九高。除非支pole淨起營唔用來行山, 否則買MSR或者其他牌子出既短天幕pole仲好,根據世界最新公佈既平均身高, 香港成年男性係1.74米, 用105-110cm行山杖咩都夠哂。

另外一個方案係坊間有D行山pole extender, 可以駁長支行山pole
又係你呀 MSR mk牌子唔啦
我自己就覺得買行山杖好過pole 既 當然你起天幕既話用翻長pole好啦 但如果你純起營既話諗唔到點解唔簡行山杖 有枝野幫下行又舒服D 上落樓梯斜路有枝pole 差好遠 再加上市面上大把95-135cm pole 啦 一野買一枝個range 大d既咪解決哂 你叫人買105-110再加extender 做乜
一隻咁難起既營, 點起都會"巢"既營又推返起, 凡係一樣興趣有利益關係就會有打手。

Thx for pushing la, Bills.
官方黎講營地同燒烤場會飲食,但做唔到安心管唔到人家。應該要餐廳完全無限制之時先會解封
可能要100% 打齊3針
(唔覺得餐廳會完全無限制)
隨時通左關都未開
營地呢啲無經濟效益
呢隻無前廳,差唔多形狀有前廳可以考慮xmid-1p,6月開賣
米7未著鞋平地都起碼要115以上喎 105-110點用呀
唔開尾果兩節叫有得較?受力個重心都唔同哂, 一係你搵支pole係頂果節可以搞95-135比我睇睇。水鳩新仔買支135 pole玩鳩佢咩?
所以咪無乜可能,因為營地搞唔到疫苗通行證。
其實買枝普通range由100至135既pole都得啦
邊一節受唔受力個啲你同個新手講又係搞笑
anyway買行山pole定短營pole都係睇你有冇用開行山pole
用開既就當唔洗另外買營pole咁
唔洗下下拉去話人地打手既
又唔見人地話你次次講nemo野就起晒鋼咁
我不知用幾多nemo野, 不過hornet果兩隻營係會入水, 設計有問題, 我唔係針對隻營。我明既, 幾千蚊買隻營返來上網圍下爐, 比人話design failure係難過D既。

受力重心唔同佐咪易斷囉, 都係果句啦, 你搵支POLE係搞到95-135比我睇睇?4000蚊一對我都買
做乜鳩行山杖拎可以嘈一餐
hill仔個對已經90-145cm
明明人地都係講緊買枝岩長度既pole用咪得
係要屌人伏新手云云,明明兩種方法都有人用
我想要前廳啊 同埋好似話apus抗風能力好啲
pole依啲真係好個人
價錢 物料 長度 轉定快扣 依啲真係睇自己需求我用金仔 都唔係次次拎行山杖 想輕啲又唔洗行山拎支foldable tent pole 要行埋山拎支行山杖又得
無分對錯啦 唔好強加自己個套落人地到就好
講緊邊隻?
有無好介紹?
我都係諗住第時走營用
110 好似又忟咗少少
以 BD 為例
佢個 size guide 110 suggest 154-171 用
174 佢已經建議用 120
不過有人腳長有人腳短,都會有啲分別嘅
Ggg
同問 諗住買BD Z pole
貪跑山都用得 但又驚起金仔吹斷
6月咁可以等下 thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞