[露營師] 第31個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有冇人用過Msr Hubba Tour 有咩評價?
香港比較少見 上youtube同google睇住review先啦
睇左好多外國review 結構無問題 都係驚防水程度 同埋外國天氣唔同 所以想問下有冇人用過
我無用hubba tour但有用緊hubba hubba nx
原廠有seam seal到 一般落雨無乜問題
不過就咁上youtube睇都幾條片話tour會漏水 正常雨勢都入水 我諗買完返黎最好自己seam seal一次
新手一家人兩大一細去露營
請問有邊個收費營地可以試下
有個3400 Southwest 黑 Torso L
用過一次想換 T size
Tg: wwwkkkccc
唔介意junction
trangia 個coating 真心廢
識用一定用不鏽鋼
經一事蔡一智
用咩都係個人習慣 最緊要自己就手/鐘意
呢度有無巴打用過 claymore v600 個風扇
想問下點拆個三腳架
抆極都唔得,再大力啲驚抆爆
轉一轉ok🤓
轉過
唔得
落w40?
我有用開, 但又無呢個問題
我記得買個陣老闆幫我係個位搽左少少凡士林
之後抆起上黎都好順, 你插個陣會唔會好難插?
抆個陣輕輕擰轉少少應該就ok
希望你成功
有 落wd40可解決
插要畀啲啲力,都算易
抆就真係抆到崩潰
應該順時針擰到盡再抆
我驚我搞錯(順逆都試過)
順逆應該係無關係, 佢只係有個位kick住
你摸到個個位應該就出到
不過睇黎你都要WD40
批次問題,我朋友果把扇又係抆唔到,我買果時店員都叫我用WD40噴個接位
但我果把個接位係出奇地順暢
巴打們點睇luxe隻mini peak 2
想有個solo營,但間唔中會同fd一齊玩,想買個可以換內帳做1人/2or3人既營,咁就唔洗買兩個營
有冇邊款可以咁樣換size既營推介
即係營地開唔開返?
我本身用luxe f6a, 之前都有睇mini peak 2, 不過女友鐘意6角形同想大啲所以揀f6a

solo 黎講mini peak 2我覺得幾好, 有一半做返個前廳可以通風
你有無比較埋v4a? 睇你想要幾多空間
暫時第二階段無講, 只係戶外唔駛帶罩
我覺得營地應該擺好後先開返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞