[露營師] 第31個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
千祈唔好,啲熱力會好集中然後好易燶
咁其實係咪所有鈦煲都有呢個問題? 包括evernew 個隻
你想買咩size?

Luxe有出4個size,Carousell好似有

我自己就喺anti gravity gear個官網到買,有9個size,跟住集運寄返香港
就係luxe冇我size
我果隻係nemo dagger porch 3p 2.4*1.8m
咁你可以睇吓AGG (9 x 6)foot 喎,應該啱你
想另外請教下集運果到 絲打有冇用開邊間 第一次玩集運
我用Buyandship ,應該未必最平,但係易用同方便
感謝絲打 我返去試下
就算有coating都係好難煎炒
一般人買鈦cook set都係煮麵、煲水多
想買mess tin
Trangia好似最多人用
Daiso出咗啲勁平嘅選擇
想問下大家有冇唔同牌子嘅使用心得
Trangia就non mic
daiso = 淘寶 = 其他雜brand,基本上都係中國製,但黑色款有coating,煎下野係有用d

如果無coating款計,基本上d brand 用落都無乜分別,
唯一唔同係個蓋實唔實,但個人覺得Trangia太實,反而算係缺點
請問露營有咩喇叭仔推薦
唔用最好
巴打們
想入多隻天幕 四人用 1000樓下筆直
諗緊luxe 400s / 500s /防水之達人
有冇其他推介

見500s有多兩個繩位好似穩陣啲
想揾啲4米乘4米都有2pole位+6繩位
4人用其實唔使用到 400s / 500s 呢兩張都可以坐到幾多人下

Explorer Outdoor ST-07 可能都幾啱你用, 不妨考慮一下
諗住鬆動啲
咁 400s 都唔錯㗎,坐 6-7 條友都得
收到
另外想問點樣可以冇咁食側風?
太大風就最好收埋佢啦, 硬食無著數
或者轉下個set法, 例如只係擋一面
呢個時間四方天幕比碟型靈活
thanks 巴打
想問銹漬其實散唔散到
好似係得
但如果食落肚, 洗完唔知你敢唔敢再用
寧願有銹照食?
咁你可以揀唔要
一定係mont bell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞